Ο καιρός άνοιξε, η μέρα μεγάλωσε κι όλοι έχουμε όρεξη για μία βόλτα, μία έξοδο παραπάνω∙ ήρθε η άνοιξη, βλέπετε. Μαζί με την άνοιξη, μήπως ήρθε και η ώρα για ανανέωση; Μήπως το μαγαζί σας χρειάζεται μία μικρή ή μεγάλη ανακαίνιση;

Βήμα 1ο  – Αποφασίστε τι θέλετε να αλλάξετε

Για να ξεκινήσετε μία οργανωμένη ανακαίνιση, πρέπει πρώτα απ΄όλα να έχετε αποφασίσει πόσα θέλετε να αλλάξετε. Αν θέλετε να αλλάξετε την διακόσμηση ή τα σερβίτσια, τότε ο χρόνος αλλά και τα κόστη είναι σαφώς λιγότερα. Αν, όμως, θέλετε να κάνετε μία πλήρη ανακαίνιση, να βάψετε τους τοίχους, να αλλάξετε έπιπλα και ύφος, τότε αυτή είναι μία διαδικασία, που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο και ίσως χρειαστεί το μαγαζί να παραμείνει κλειστό για κάποιες μέρες, ίσως και εβδομάδες. Μία καλή ιδέα θα ήταν να ρωτήσετε τους πελάτες σας, και ειδικά τους θαμώνες, ποιες πιστεύουν ότι είναι οι αλλαγές, που πρέπει να γίνουν.

Βήμα 2ο  – Οργανωθείτε

Όταν έχετε αποφασίσει τις αλλαγές, ετοιμάστε ένα χρονοδιάγραμμα με τους υπαλλήλους σας και, φυσικά, υπολογίστε τα κόστη. Πριν αρχίσετε τις αλλαγές, καλό θα ήταν να έχετε αποφασίσει ήδη ποιες εργασίες θα γίνουν κάθε μέρα, έχοντας υπολογίσει και μερικές καθυστερήσεις, που ίσως προκύψουν. Επίσης, θέστε ένα χρηματικό budget και προσπαθήστε να μην το υπερβείτε. Μία ανακαίνιση μπορεί μεν να τραβήξει παραπάνω πελάτες, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο, οπότε μην ρισκάρετε και παρασυρθείτε.

Βήμα 3ο  – Απευθυνθείτε σε επαγγελματίες

Πάρτε ιδέες, μιλήστε με προμηθευτές, συγκρίνετε τιμές και μην διστάσετε να προσλάβετε επαγγελματίες. Μπορεί να σας κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά ένας έμπειρος interior designer μπορεί να μεταμορφώσει το χώρο σας με πολύ απλές διακοσμητικές αλλαγές.

whythe2
Ακόμη και οι πιο απλές διακοσμητικές λύσεις, μπορούν να ανανεώσουν το χώρο σας, δίνοντάς του άλλο αέρα. Μικρές αλλαγές, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά! [credit: Wythe Hotel, New York]

Βήμα 4ο  – Η ανακαίνιση

Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Ίσως να μην βγουν όλα ακριβώς όπως τα περιμένατε και ίσως θα πρέπει να έχετε ετοιμάσει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Βγάλτε φωτογραφίες και κάνετε σχετικές αναρτήσεις για την εξέλιξη της ανακαίνισης στις σελίδες σας στα social media. Όπως και να έχει, ενημερώστε τους πελάτες σας και τον κόσμο, που θέλει να σας επισκεφτεί, ότι βρίσκεστε σε μία διαδικασία αλλαγών και διαφημίστε το ανανεωμένο σας μαγαζί.

Ποιες είναι μερικές μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν το μαγαζί σας να φαίνεται καινούργιο;

  • Χρώμα τοίχων

Ανάλογα με το ύφος του μαγαζιού μπορείτε να αλλάξετε και τα χρώμα τον τοίχων. Έντονα ποπ χρώματα, απαλές μπεζ αποχρώσεις ή ανάγλυφες ταπετσαρίες είναι μερικές από τις επιλογές σας.

  • Κουρτίνες και καλύμματα επίπλων

Τα υφάσματα του χώρου μπορούν να δώσουν εντελώς διαφορετική αίσθηση. Αλλαγή, λοιπόν, στις κουρτίνες, στα καλύμματα των καναπέδων και στα μαξιλάρια.

  • Φωτισμός

Ο φωτισμός σε ένα μαγαζί (και ειδικά σε ένα μπαρ) είτε είναι έντονος, θερμός, χρωματιστός, είτε  – σχεδόν – ανεπαίσθητος, φτιάχνει την ατμόσφαιρα.

  • Διακόσμηση χώρου

Κάδρα, φωτογραφίες και άλλα μοναδικά διακοσμητικά μπορούν να δώσουν χαρακτήρα. Διαλέξτε τα ένα – ένα.

  • Είσοδος μαγαζιού

Είναι η πρώτη εικόνα, που έχει ο πελάτης. Μία νέα πόρτα, μια γκαρνταρόμπα, ακόμα και ένα έξυπνο μότο μπορούν να κάνουν την αλλαγή.

  • Έπιπλα και διακόσμηση μπάνιου

Ότι το μπάνιο πρέπει να είναι πάντα καθαρό εννοείται. Μπορείτε, όμως, να το αναβαθμίσετε με έναν ιδιαίτερο φωτισμό, ένα αποσμητικό χώρου και διακοσμητικά στοιχεία.

  • Ενδυμασία υπαλλήλων 

Νέες στολές, που να ταιριάζουν με το νέο ύφος του μαγαζιού, επιβάλλονται. Απλή και καθαρή, η ενδυμασία του σερβιτόρου παίζει σημαντικό ρόλο στην εικόνα του μαγαζιού.