Περίτεχνα βαμμένοι τοίχοι, βελούδινα έπιπλα, και ελαιόδεντρα δημιουργούν ένα πολυτελές σκηνικό για το συγκεκριμένο Ιταλικό εστιατόριο μέσα στο χώρο ενός ιστορικού κινηματογράφου των αρχών του 20ου αιώνα στην Στοκχόλμη.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Millimeter Arkitekter μεταμόρφωσε το παραμελημένο σινεμά σε ένα ιδιαίτερο Ιταλικό εστιατόριο με μεγαλόπρεπο και οικείο χαρακτήρα, ο οποίος δείχνει σεβασμό και θαυμασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου.

Το πλέον εστιατόριο L’ Avventura, είχε δημιουργηθεί από έναν Σουηδό αρχιτέκτονα τον Hedvall το 1927, και βρίσκεται σε μια περιοχή που συνεχώς ακμάζει, και στην οποία αναμένεται να ανοίξουν δυο ακόμα εστιατόρια, εξίσου ενδιαφέροντα, από την ίδια εταιρεία. Η Tina Martin, η υπεύθυνη αρχιτέκτονας του εστιατορίου αυτού αναφέρει πως ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός ιδιαίτερου design, το οποίο θα μπορούσε να μιλήσει από μόνο του, και να αφηγηθεί μια ιστορία γύρω από τον χώρο.

Στην όλη διακόσμηση, συνέβαλε και ο εξαιρετικός καλλιτέχνης Nils Asplund, δημιουργώντας μοναδικές και ταυτόχρονα κλασικές τοιχογραφίες, που διακοσμούν τους τοίχους από το δάπεδο μέχρι και την οροφή. Σε συνδυασμό με τις τοιχογραφίες, δύο τεράστια ελαιόδεντρα φυτεύτηκαν στο εσωτερικό του χώρου και δημιουργούν ένα πολύ ζεστό περιβάλλον. Γύρω, βέβαια, από τα τραπέζια βρίσκονται και μικρότερα ελαιόδεντρα τα οποία δείχνουν την σύνδεση του παλιού με το νέο, του σινεμά με το εστιατόριο.

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν σημαντική η χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιούνταν. Έτσι οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν το κόκκινο στα βελούδινα καθίσματα, που περικλείουν τα τραπέζια. Από την άλλη μεριά, σε ένα ιταλικό εστιατόριο με μεσογειακό ταμπεραμέντο, δε θα μπορούσε να λείπει το χρώμα του πράσινου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε με την μορφή ψηφιδωτών στην ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου, η οποία έχει τοποθετηθεί στο χώρο όπου ήταν κάποτε η σκηνή.

Συνολικά, ο στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργήσουν ένα νέο, μοναδικό και ιδιαίτερο χώρο, ο οποίος όμως θα διατηρούσε την ιστορικότητα του. Έτσι το αποτέλεσμα είναι ένα κλασικό ιταλικό εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, με κυρίαρχα τα στοιχεία του βελούδου, του μαρμάρου και του μπρούντζου, που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.