Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Οκαγιάμα της Ιαπωνίας, ο σεφ Terumitsu Saito συμμετείχε σε πολλά εστιατόρια με αστέρι Michelin στο Τόκιο πριν αφήσει για πρώτη φορά το στίγμα του στη μαγειρική σκηνή του Παρισιού το 2007. Ο Saito συγκέντρωσε πρόσφατα μια ομάδα για να πρωτοστατήσει στην Ortensia, ένα κόσμημα που εξυπηρετούσε για λίγο περισσότερα από είκοσι επιλεγμένα τραπέζια σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Trocadéro στο Παρίσι.

Το Cut Archtectures studio επέλεξε μια κομψή και ιδιαίτερη διακόσμηση, συνδυάζοντας το γαλλικό στυλ με πολλαπλές επιρροές για να μεταφέρει πλήρως το ότι ο συγκεκριμένος σεφ είναι ό,τι καλύτερο για το εστιατόριο.

Η πρόκληση με το εστιατόριο ήταν να δημιουργηθεί μια τοποθεσία στο σταυροδρόμι δύο ξεχωριστών πολιτισμών που αντανακλούν τη μαγειρική υπογραφή του σεφ Terumitsu Saito. Γαλλικές και Ιαπωνικές επιρροές αναμειγνύονται μέσω οθονών shoji, ουδέτερων και ζεστών χρωματικών τόνων, έπιπλα από φυσικό δρυ, υφασμάτινων κουρτινών και γύψινων στοιχείων.

Πίσω από τη μεγαλύτερη γυάλινη πρόσοψη, τα τραπέζια του εστιατορίου φωλιάζουν σε ένα οικείο περιβάλλον ακριβώς πέρα από μια ξύλινη οθόνη που μοιάζει με δάσος από λεπτούς κορμούς βελανιδιάς. Οι καμπύλες γραμμές σε όλο το εστιατόριο προσκαλούν μια διαφορετική αισθητική στον χώρο που περικλίει την μαγειρική εμπειρία. Τα καθίσματα είναι φτιαγμένα από δερμάτινο υλικό και γύψινα στοιχεία στους γύρω τοίχους έρχονται να ολοκληρώσουν την συνολική αισθηρική.

Η εισαγωγή σύγχρονων λεπτομερειών στα κομψά οικοδομικά υλικά του εστιατορίου μεταφέρει την αντίληψη της γαστρονομικής κουλτούρας του Saito.