Αν ανακαινίζεται το μπάνιο σας – ή το φτιάχνετε από την αρχή – και βρίσκεστε στο κεφάλαιο “Είδη υγιεινής”, τότε πιθανότα θα σας απασχολεί το ποια μπαταρία μπάνιου να επιλέξετε.

Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε το πώς μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη μπαταρία μπάνιου για τις ανάγκες σας και να μετατρέψετε το μπάνιο σας σε έναν λειτουργικό και – παράλληλα – υψηλής αισθητικής χώρο.

Μαζί θα δούμε ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να προσέξετε πριν την αγοράσετε αλλά και άλλους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη!

Προκειμένου, λοιπόν, η επιλογή που θα κάνετε να είναι η πιο σωστή και κατάλληλη τόσο για το μπάνιο σας όσο και για τις ανάγκες σας, είναι ορθό να λάβετε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία και χαρακτηριστικά:

 • Το στυλ και το φινίρισμα που θα έχει η βρύση: Τα δύο αυτά στοιχεία, θα πρέπει να ταιριάζουν και να εναρμονίζονται με την υπόλοιπη διακόσμηση του μπάνιου αλλά και με τα φινιρίσματα που ήδη υπάρχουν.
 • Τη διαμόρφωση της βρύσης και τον τύπο της βαλβίδας της βρύσης: Η επιλογή του τύπου της βαλβίδας και η διαμόρφωση της μπαταρίας πρέπει να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των πρακτικών αναγκών σας.
 • Το είδος του νιπτήρα και τη διαμόρφωσή του.
 • Τον τρόπο που χρησιμοποιείται το μπάνιο: Διαφορετική επιλογή θα κάνετε αν γίνεται χρήση του μπάνιου από παιδιά, αν δε γίνεται συχνή χρήση, αν πρόκειται για μπάνιο καλεσμένων κ.α.

Ας δούμε, όμως, τώρα τους τύπους μπαταριών μπάνιου και σε ποιες περιπτώσεις ο κάθε τύπος θα είναι πιο λειτουργικός για εσάς!

 • Μπαταρία μπάνιου μιας οπής: Τοποθετούνται στο πίσω μέρος του νεροχύτη ή της μπανιέρας. Τις περισσότερες φορές διαθέτουν έναν μοχλό για τον έλεγχο της ροής.

Αυτός ο τύπος μπαταρίας είναι ιδανικός αν έχετε μικρό μπάνιο, ενώ και ο έλεγχος της θερμοκρασίας και της έντασης του νερού είναι πιο ακριβής.

Είναι η κατάλληλη επιλογή είτε επιθυμείτε γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, είτε θέλετε έναν απλό και κομψό σχεδιασμό.

 • Μπαταρία μπάνιου με δύο οπές: Είναι ένας δημοφιλής τύπος βρύσης και αποτελείται από δύο στοιχεία, το στόμιο και τις δύο λαβές.

Είναι μία καλή επιλογή για το μπάνιο σας καθώς υπάρχουν λαβές και γίνεται πιο εύκολη η χρήση του, είναι ευέλικτο σχέδιο και ταιριάζει σε κάθε χώρο οποιουδήποτε μεγέθους.

Ως προς την τοποθέτησή του, αυτή γίνεται με ευκολία, διότι είναι μια ενιαία μονάδα και μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν στον νιπτήρα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και σε νιπτήρες με τρεις οπές.

 • Μπαταρία μπάνιου με τρεις οπές: Και σε αυτήν την κατηγορία έχουμε ένα στόμιο βρύσης και δύο λαβές.

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτή την μπαταρία σε νιπτήρα με τρεις οπές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του τρόπου και της απόστασης των στοιχείων της.

Είναι κατάλληλη για πιο φαρδιά και μεγάλη λεκάνη, οι δύο λαβές της είναι αρκετά εύκολες στην χρήση, προσδίδοντας παράλληλα μια μοντέρνα αισθητική στο μπάνιο σας.

 • Εντοιχιζόμενες μπαταρίες μπάνιου: Αν επιλέξετε αυτόν τον τύπο μπαταρίας, τότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς τον υπολογισμό του ύψους και το πόσο θα προεξέχει από τον νεροχύτη.

Αυτή η μπαταρία είναι κατάλληλη αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο και διαθέτετε μικρο μπάνιο. Είναι ευέλικτη ως προς την τοποθέτηση, αντικατοπτρίζει μια μοντέρνα αισθητική και μπορείτε να επιλέξετε αν θα έχει μία ή δύο λαβές.

 • Επιδαπέδιες μπαταρίες: Η χρήση τους είναι πιο συχνή σε επιχειρήσεις, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επιλέγονται και για το σπίτι.

Είναι αρκετά πρακτικές, κατάλληλες για μικρούς νιπτήρες και προσφέρουν μοντέρνα και ιδιαίτερη αισθητική.

 • Μπαταρίες για επιτραπέζιο νιπτήρα: Έχουν υψηλότερο στόμιο λόγω και του υπερυψωμένου χείλους του νιπτήρα. Αυτού του είδους οι μπαταρίες, τις περισσότερες φορές είναι μπαταρίες μιας οπής.

Προσδίδει κομψότητα στον χώρο του μπάνιου και ταιριάζει απόλυτα με νεροχύτες τύπου σκάφης.

 • Μπαταρίες νιπτήρα με ντους: Αυτές οι μπαταρίες καταλαμβάνουν αρκετό χώρο, όποτε αν διαθέτετε μικρό μπάνιο, ενδεχομένως να σας δυσκολέψει.

Ωστόσο, η χρήση είναι αρκετά εύκολη και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Όποιος τύπος μπαταρίας και αν σας κέρδισε, το πιο σημαντικό είναι η επιλογή σας να ταιριάζει στο μπάνιο σας. Να εναρμονίζεται με την διακόσμηση, την διάταξη του χώρου και φυσικά τον τρόπο χρήσης του.

Οπότε, δώστε την απαραίτητη προσοχή, ώστε να διαλέξετε τον καταλληλότερο από κάθε άποψη τύπο μπαταρίας μπάνιου!