Όταν το χρώμα βρίσκεται στο επίκεντρο του design εστιατορίων και μπαρ το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό και μοναδικό. Αυτή τη φιλοσοφία κατάφεραν πολλοί interior designers να ενστερνιστούν και να την εφαρμόσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μερικά από τα project τους, τόσο σε εστιατόρια όσο και σε μπαρ ξενοδοχείων.

Hotel Notre Dame, Paris

Η αναγεννησιακή τέχνη συναντά το Θρησκευτικό Βυζάντιο σε μία μπαρόκ μεγαλοπρέπεια στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Notre Dame  στο Παρίσι. 

Ο μοναδικός Christian Lacroix αναδιαμόρφωσε πολλά από τα σχέδιά του και δημιούργησε ένα άλλο είδος σύγχρονης τοιχογραφίας, με τους εξαιρετικούς πίνακες να λειτουργούν σαν “καμβάδες αναμνήσεων” για τους επισκέπτες.

Αντίστοιχη πρακτική, που κάνει μοναδικό το ξενοδοχείο αυτό, είναι η μείξη διαφόρων γκραβούρων, εμπριμέ υφασμάτων και χρωμάτων, ιδεών, σχεδίων διαφορετικών εποχών και κουλτούρων μέσα στον ίδιο χώρο. Αντί για τα κλασικά έπιπλα, χρησιμοποιούνται εναλλακτικά έπιπλα, με ιδιαίτερα υλικά κατασκευής. Ο επισκέπτης, ωστόσο, αφού περάσει τον χώρο της υποδοχής, μπαίνει σε έναν άλλον κόσμο, σε μια άλλη ατμόσφαιρα…

21c Louisville Museum Hotel, Kentucky

Το 21c Louisville Museum Hotel αποτελείται από ένα συγκρότημα πέντε ιστορικών κτιρίων αποθήκης, που σήμερα φιλοξενεί ένα πολιτιστικό κέντρο και το βραβευμένο εστιατόριο Proof on Main.

Ο σχεδιασμός του γραφείου Deborah Berke τιμά την κληρονομιά του κτιρίου, προσθέτοντας σκόπιμα νέα και μοντέρνα τελειώματα. Τα ιστορικά υλικά και η παλιά δομή ερμηνεύονται σε νέο πλαίσιο δίπλα σε σύγχρονα υλικά.

Η αρχιτεκτονική δημιουργεί έναν ανοιχτό και φιλόξενο χώρο. Το βραβευμένο εστιατόριο και μπαρ, Proof on Main, διαθέτει ένα ζωντανό και πολύχρωμο περιβάλλον.

Hotel du Continent, Paris

Το ξενοδοχείο Hotel du Continent βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Παρισιού και συνδυάζει την ιστορικότητα του κτιρίου με τη δημιουργικότητα στο design.

Το θέμα το οποίο αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους, όπως και στο εστιατόριο, είναι τα ταξίδια σε όλον τον κόσμο, και συγκεκριμένα στις 5 ηπείρους. Χάρτες, στοιχεία της φύσης και φυσικά χρώματα ταξιδεύουν τους επισκέπτες ακόμη και στο πιο μακρινό μέρος…

Ο Christian Lacroix -που υλοποίησε το έργο- κατάφερε να φέρει στη ζωή έναν κόσμο λαϊκής τέχνης και φαντασίας. Από τη στιγμή, που ο επισκέπτης θα μπει στο χώρο του ξενοδοχείου, θα αποκτήσει μία αίσθηση ταξιδιού, όχι μόνο σε όλον τον κόσμο, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, αφού οι ταπετσαρίες στους τοίχους- με τον αντίστοιχο χάρτη- θυμίζουν άλλοτε 17ο αιώνα, και άλλοτε τα ιδιαίτερα φλοράλ σχέδια της δεκαετίας του ’40.

Άρθρο από το 1ο τεύχος του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/fooddrinktrends/cabarecafebarrestaurantmagazine-1/