Την έρευνα για το πόσο κόστισε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έκανε το Pricefox, ο σύμβουλος στην εξοικονόμηση και η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ενέργειας, συγκρίνοντας τις τρεις επιλογές:

  • Αγορά των Σαρακοστιανών- έτοιμα από το σούπερ μάρκετ
  • Μαγείρεμα των Σαρακοστιανών στο σπίτι
  • Έξω με την παρέα σε εστιατόριο

Αναλυτικά

1.Αγορά των Σαρακοστιανών- έτοιμα από το σούπερ μάρκετ

Συγκρίνοντας τις τιμές από δύο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, το κόστος των έτοιμων Σαρακοστιανών για ένα τραπέζι με φίλους (4 ατόμων) ανέρχεται
περίπου στα 70- 74 ευρώ, το άτομο δηλαδή από 17 έως 18 ευρώ. Στο τραπέζι έχουν υπολογιστεί όλα τα απαραίτητα του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας όπως ντολμαδάκια, γίγαντες, χταποδάκι, ταραμοσαλάτα, καλαμαράκια, ελιές, χαλβάς, ούζο, σκουμπρί κ.α.

2. Μαγείρεμα των Σαρακοστιανών στο σπίτι

H αγορά των απαραίτητων πρώτων υλών για το μαγείρεμα των Σαρακοστιανών θα κοστίσει για 4 άτομα από 85 έως 95 ευρώ, δηλαδή το άτομο περίπου 21 με 24 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογιστεί γαρίδες και μύδια επιπλέον, τα οποία δεν θα βρεις έτοιμα μαγειρεμένα σε κονσέρβα στα σούπερ μάρκετ.


Σημείωση: και στις δύο περιπτώσεις η αγορά της λαγάνας γίνεται απόκάποιον φούρνο με τις τιμές, πλέον, να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη αφού ξεκινάνε από περίπου 3 ευρώ τα 500 γρ. και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 5 ευρώ, αναλόγως το αλεύρι και τις προσθήκες όπως ελιές, ντομάτα, πιπεριές κ.α.

3. Έξω με την παρέα σε εστιατόριο

Συγκρίνοντας τις τιμές σε μεζεδοπωλεία με θαλασσινά το κόστος ανά άτομο για φαγητό έξω με τους φίλους κυμαίνεται από 29 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο
στην Καλλιθέα) έως 35 ευρώ (σε μεζεδοπωλείο με θέα τη θάλασσα). Η θέα στη θάλασσα χρεώνεται λίγο παραπάνω! Στην παραγγελία έχουν υπολογιστεί τα βασικά της ημέρας όπως ταραμοσαλάτα, γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, πατάτες, ντολμαδάκια, ούζο κλπ.