Η εσωτερική διακόσμηση του εστιατορίου είναι κάτι περισσότερο από κομψές γραμμές και ακριβά έπιπλα. Ο ανταγωνισμός στον κλάδο της εστίασης είναι σκληρός. Τα εστιατόρια προσπαθούν να συνδεθούν με
το κοινό, το οποίο είναι όλο και πιο επιλεκτικό. Είτε το αντιλαμβάνονται οι επισκέπτες, είτε όχι, επιλέγουν εστιατόρια που ταιριάζουν με την αισθητική, τη φιλοσοφία και το lifestyle τους. Συνεπώς, ο εσωτερικός σχεδιασμός του εστιατορίου είναι ζωτικής σημασίας, όταν στόχος είναι η δημιουργία μίας θετικής εμπειρίας εστίασης για τους επισκέπτες, και για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα 7 βασικά στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού του εστιατορίου σας.

7 στοιχεία του Interior Design

Χώρος. Πρόκειται για την περιοχή που σχεδιάζεται. Χωρίζεται σε θετικό (επιπλωμένο) και αρνητικό (κενό) χώρο.

Χρώμα. Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς αισθάνονται οι άνθρωποι, που βρίσκονται στο χώρο.

Υφή. Η υφή προσθέτει βάθος και μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς ένα χώρο, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Υπάρχει σχεδόν παντού, από τους τοίχους και τις κουρτίνες μέχρι τις καρέκλες και τα μαξιλάρια.

Μοτίβο. Όπως και η υφή, τα μοτίβα έχουν την ικανότητα να δημιουργούν τη συνολική ατμόσφαιρα ενός δωματίου.

Γραμμές. Οι γραμμές λένε στους ανθρώπους πού να κοιτάξουν και προσθέτουν μια αίσθηση κατεύθυνσης σε ένα χώρο. Χωρίζονται σε οριζόντιες, κάθετες και δυναμικές και περιλαμβάνονται στα πάντα, από τα τραπέζια και τις καρέκλες μέχρι τα παράθυρα και τις σκάλες.

Φως. Όπως και με το χρώμα, το φως —φυσικό ή τεχνητό— βοηθά στη δημιουργία της διάθεσης και προσφέρει στους επισκέπτες μια μετάβαση από την ημέρα στη νύχτα.

Σχήμα. Πρόκειται για το σχήμα του χώρου γενικότερα αλλά και του εκάστοτε αντικειμένου που βρίσκεται στο εσωτερικό.