Το Borgo Santo Pietro Hotel αποτελεί μία καλλιτεχνική προσέγγιση της πεντάστερης πολυτέλειας. Οι Δανοί ιδιοκτήτες του, Claus και Jeanette Thottrup, εμπνεύστηκαν το 2001 τη δημιουργία ενός ξεχωριστού ξενοδοχείου, που θα συνδυάζει τη φιλοξενία με την αισθητική και θα αποτελεί το ιδανικό καταφύγιο, στο οποίο οι επισκέπτες θα αισθάνονται αμέσως σαν στο σπίτι τους. 15 χρόνια μετά, η βίλλα – των 800 ετών –  στην επαρχία της Σιένας, μεταμορφώνεται σε ένα εκπληκτικό ξενοδοχείο, περιτριγυρισμένο από 20.000 φυτά.

Η ανακαίνιση του κτιρίου δεν περιορίστηκε στα βασικά βήματα συντήρησης, αλλά αποτέλεσε μία πολύ λεπτομερής και προσεγμένη δουλειά. Αναλυτικότερα, καλλιτέχνες της περιοχής αναπαλαίωσαν πολλά στοιχεία design, από τις χειροποίητες τοιχογραφίες και τα πλακάκια, μέχρι το πολυκαιρισμένο τούβλινο κελάρι κρασιών.

Η αισθητική ματιά της Jeanette επικεντρώθηκε στην αίσθηση του χώρου. Επί 7 χρόνια εργάστηκε στη σχεδίαση των εσωτερικών χώρων και των κήπων του ξενοδοχείου, υιοθετώντας μία ολιστική προσέγγιση. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής σε κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου.

Η μεταμόρφωση της οικίας του 13ου αι. έγινε με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου, συνδυάζοντας  το κλασικό με το μοντέρνο design, αποδίδοντας ένα διαχρονικό αποτέλεσμα και μία σαγηνευτική ατμόσφαιρα σε όλους τους χώρους, από τα εκπληκτικά δωμάτια στο εσωτερικό, μέχρι τους ένδοξους κήπους.

Το εστιατόριο Meo Modo, που έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Michelin σεφ, Andrea Mattei, αποτελεί μία μοναδική εστιατορική εμπειρία με εποχιακά προϊόντα, που καλλιεργήθηκαν στον κήπο του ξενοδοχείου, αντανακλώντας αυθεντικές γεύσεις Τοσκάνης.