Ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει το γεύμα του σε ένα υποβρύχιο εστιατόριο απολαμβάνοντας πέραν του φαγητού και τη θέα μέσα στο νερό της θάλασσας;

υποβρύχιο εστιατόριο

Φυσικά, ένα δείπνο στο βυθό της θάλασσας αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Αυτήν την ιδέα θέλησαν να κάνουν πραγματικότητα ορισμένοι αρχιτέκτονες στη Νορβηγία δημιουργώντας το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Το εστιατόριο ονομάζεται «Under», για προφανείς λόγους, και  βρίσκεται στη Βόρεια Θάλασσα της Νορβηγίας. Αυτό έχει μήκος 35,5 μέτρα και έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων, ενώ αναμένεται να πραγματοποιήσει εγκαίνια την άνοιξη του 2019 και θα χωρά περίπου 100 άτομα.

Ο πελάτης θα μπορεί να εισέλθει σε αυτό το μοναδικό υποβρύχιο εστιατόριο μέσω μιας γυάλινης γέφυρας που ενώνει τη στεριά με το «Under». Η τζαμαρία που έχει εγκατασταθεί στο χώρο,όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν το γεύμα τους, συνοδεύεται από έναν «έξυπνο φωτισμό», ώστε να απολαμβάνουν τη θέα του ωκεανού, χωρίς να ενοχλούνται οι κάτοικοί του.

Με λίγα λόγια, και θα θαυμάζουν την ζωή της θάλασσας και δεν θα την ενοχλούν καθόλου. Οι αρχιτέκτονες φρόντισαν το κτίριο να αντέχει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά ταυτόχρονα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Φύκια, νούφαρα, μύδια και ψάρια θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν και να μετατρέψουν σε σπίτι τους το εξωτερικό της κατασκευής.

Το όλο εγχείρημα χρειάστηκε έξι μήνες για να κατασκευαστεί, ενώ από τον περασμένο Ιούλιο έχει βυθιστεί, περιμένοντας μέχρι την άνοιξη τους πρώτους του πελάτες. Οι κρατήσεις, πάντως, έχουν αρχίσει ήδη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, γεγονός που αυξάνει τις προσδοκίες επιτυχίας.