Γιώργος Μπάτζιος Αρχιτέκτονες

“Το Τσάι” της Ομήρου 35 (έτος ίδρυσης 1994) και η τσαγερία “Το Τσάι” στην Αλεξάνδρου Σούτσου 19 (έτος ίδρυσης 2008), τον Οκτώβριο του 2015 ενώθηκαν στον ίδιο χώρο. Πλέον “Το Τσάι” στην Αλεξάνδρου Σούτσου 19, στο Κολωνάκι αποτελεί το 1ο αυθεντικό Teahouse στην Αθήνα.

H προαίρεση της Mlesna Hellas για ένα μοναδικό τεϊοποτείο, ένα ‘ήρεμο νησί’ στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, οδήγησε σε έναν αυτό-αναφερόμενο, εσωστρεφή, χώρο με μινιμαλιστικές λεπτομέρειες, βασισμένες στα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής γιαπωνέζικης αρχιτεκτονικής, όπως το φως, οι σκιές και το ξύλο.

Ένας χώρος που πουλάει μοναδικές ποικιλίες τσαγιού και ροφημάτων απ’όλο τον κόσμο, τσαγιέρες, φλυτζάνια, σετ τσαγιού και γενικότερα όποιο αξεσουάρ είναι απαραίτητο για την σωστή παρασκευή του ροφήματος, αλλά συγχρόνως και ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να πιεί το τσάι του, συνοδευόμενο από αλμυρές και γλυκές χειροποίητες γεύσεις που βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα μας.

Το καινούργιο εσωτερικό δέρμα του τεϊοποτείου αποτελείται από ένα λιτό ξύλινο σκελετό ο οποίος διαμορφώνει το σύνολο των λειτουργιών ενώ, συγχρόνως, πρωταγωνιστεί στην οπτική του αντίληψη. Μορφή, υφή και λειτουργία τήκονται σε ένα μοναδικό διακεκριμένο στοιχείο. Διακόσια πάνελ από σύνθετη επικολλητή ξυλεία καλύπτουν ολόκληρο τον εσωτερικό χώρο, σε όλες τις διαστάσεις, σε έναν κανονικό, επαναλαμβανόμενο ρυθμό, που σπάει την κανονικότητα σε καθορισμένα χωρικά διαστήματα για να οργανώσει τις λειτουργίες του τεϊοποτείου.

Η ολική ανακαίνιση του χώρου ξεκίνησε από την συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Γιώργο Μπάτζιο. Ο κ. Μπάτζιος ξεκινώντας από το λογότυπο το οποίο παραπέμπει στο γιαπωνέζικο τραπέζι της ιεροτελεστίας του τσαγιού, ανέπτυξε στην συνέχεια και την διαρρύθμιση όλου του χώρου με αυτήν την τεχνοτροπία.

Το Τσάι λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.