BAR QUEEN eat love drink,
Λουτράκι Κορινθίας | Κατασκευή-Διακόσμηση Καταστήματος

H Βασίλισσα της Εστίασης του Καλοκαιριού είναι στο Λουτράκι Κορινθίας.

Λέγεται Queen Eat-Love-Drink και πρόκειται για το Χώρο Εστίασης με την καλοκαιρινή ταξιδιάρικη διακόσμηση στην παραλία του οικισμού που λειτουργεί ως all day bar, καφέ και εστιατόριο.

  1. Η Διαρρύθμιση και Επίπλωση

Η Εσωτερική Διαρρύθμιση του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει :

– μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με παρασκευαστήριο,
– το επίμηκες μπαρ με την μαρμάρινη επένδυση,
– τον εσωτερικό χώρο εξυπηρέτησης πελατών και
– τα εντυπωσιακά μπάνια για το κοινό.

Εξαιτίας του μεγάλου βάθους του καταστήματος σε σχέση με την πρόσοψη, οι λειτουργίες αναπτύσσονται γραμμικά και παράλληλα προς το εσωτερικό, ενώ στο κέντρο έχει δημιουργηθεί μία ζώνη υποδοχής και σερβιρίσματος που συμπεριλαμβάνει την κεντρική κολώνα, επενδυμένη με ξύλινες δοκίδες σε κυματιστό σχηματισμό.

Η εσωτερική διακόσμηση του καταστήματος έχει εμφανή αναφορά στις εικόνες, τα χρώματα και τα υλικά του καλοκαιριού. Χρησιμοποιήσαμε σκόπιμα θερμούς τόνους, φυσικά υλικά και ανοιχτόχρωμα ξύλα, δημιουργώντας αντιθέσεις με το λευκό χρώμα και επενδύσαμε με mix n’ match τα υφάσματα επίπλωσης.

Στόχος μας ήταν ένα ευδιάθετο, φωτεινό κατάστημα εστίασης που σε προσκαλεί να το ανακαλύψεις ξανά και ξανά, κάθε άνοιξη και καλοκαίρι!

Το μεγάλο εσωτερικό μπαρ είναι επενδυμένο με πλακίδια μεγάλων διαστάσεων σε απομίμηση λευκού μαρμάρου στην όψη και μαυροπράσινου μαρμάρου στον πάγκο εργασίας.

Η εξωτερική πλευρά του bar έχει θέα στον πεζόδρομο μέσα από τις πτυσσόμενες τζαμαρίες, δίνοντας μία πανοραμική αντίληψη, συνδέοντας τους πελάτες του εσωτερικού χώρου με την περαντζάδα του γειτονικού πεζοδρόμου.

  1. Ο εξωτερικός χώρος 

Η μελέτη Διαρρύθμισης και Επίπλωσης επεκτείνεται και στον εξωτερικό χώρο, όπου αναπτύσσεται ο υπαίθριος χώρος εξυπηρέτησης. Eκεί κυριαρχούν τα θερμά χρώματα, τα aztec patterns και οι κατασκευές από φυσικά ξύλα. 

Για την διαμόρφωση και επίπλωση του εξωτερικού χώρου δημιουργήσαμε ποικίλα καθιστικά, χαμηλά καθίσματα και τραπέζια καφέ, ενιαία τραπέζια φαγητού, μεγάλους χτιστούς καναπέδες με πολύχρωμες μαξιλάρες και τρία διαφορετικά καθιστικά με πουφ και πολυθρόνες και ημίψηλα stands ποτού.

Στόχος μας ήταν όλες οι πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μπορούν να βρουν το αγαπημένο τους σημείο στο Queen Eat-Love-Drink. H εναλλακτική επίπλωση έδωσε την δυνατότητα στο κατάστημα εστίασης να είναι λειτουργικό όλη την ημέρα, από το σερβίρισμα των πρωινών pancakes μέχρι το βραδινό cocktail!

  1. οι χώροι υγιεινής

Στο βάθος τοποθετούνται οι χώροι υγιεινής, ανδρών, γυναικών και αμεα, χώρος με αλλαξιέρα για τα μωρά και ένας άνετος προθάλαμος με πάγκο από φυσικό ξύλο και μαρμάρινους νιπτήρες με μεταλλικές εμφανείς υδραυλικές σωληνώσεις.
Ο επισκέπτης δεν βλέπει τα μπάνια από την είσοδο, καθώς κρύβονται με κομψό τρόπο πίσω από ένα aqua marina μπλε τοίχο που φέρει το λογότυπο του μαγαζιού.

Στα μπάνια δημιουργήθηκαν τέσσερις διαφορετικές οροφές με κλιμακωτό ύψος και κρυφό φωτισμό, προκειμένου να ενισχυθεί η αίσθηση της εισόδου προς  το εσωτερικό. 

  1. Ο Φωτισμός

Ο εσωτερικός φωτισμός, τόσο σε λειτουργικό όσο και διακοσμητικό επίπεδο, μελετήθηκε ιδιαίτερα.
Κάθε σημείο του χώρου έχει το φωτιστικό που του αρμόζει, είτε αναδεικνύοντας τις διακοσμητικές λεπτομέρειες, είτε στολίζοντας αδιάφορα σημεία στην οροφή.
Προκειμένου, να δώσουμε μία μοναδική ταυτότητα, σχεδιάζαμε ακόμα και custom made φωτιστικά με διακοσμητικούς γλόμπους σε χρυσό, χάλκινο και ασημί φινίρισμα.

  1. Η Εταιρική Ταυτότητα ( Branding)

Τέλος, επιμεληθήκαμε μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και αναδεικνύουν τη. Εταιρική. ταυτότητα του καταστήματος. Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε στα σουπλά, στο λογότυπο, στα διαφημιστικά έντυπα, στη φιάλη νερού και στο μενού, ώστε οι πελάτες να αντιλαμβάνονται στην επίσκεψή τους στο χώρο ως μία συνολική εμπειρία Εστίασης και Φιλοξενίας.

Interarkitekts

Ευαγγελία Παπαδημητρίου

Αρχιτέκτων Μηχανικός & Interior Designer

Γραφιστική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πιπίνης_PIPINIS CREATIVE STUDIO