Έπειτα από 20 μεγαλειώδη χρόνια, το Bratsera εισέρχεται στη Νέα Εποχή του με ένα νέο, φρέσκο λογότυπο, που αποδίδει φόρο τιμής στα κυπαρίσσια και στους καταπράσινους κήπους που περιβάλλουν το ιστορικό κτήριο, το οποίο συνδυάζεται τολμηρά με το χρώμα της ώχρας που ντύνει τα γραφικά παλιά σπίτια του νησιού. Με ένα νέο λογότυπο, ένα νέο website και ένα νέο Food & Beverage concept, το Bratsera καλωσορίζει τους επισκέπτες σε μία συναρπαστική Νέα
Εποχή!

Η Modus & Amplio με υπερηφάνεια παρουσιάζει τη νέα της συνεργασία, το ανανεωμένο Bratsera Hotel, ένα κρυφό διαμάντι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και να αποκαλύψει τη μεταμορφωμένη ατμόσφαιρά του στον κόσμο τον Απρίλιο του 2024, υποσχόμενο έναν μοναδικό προορισμό στο νησί της Ύδρας.
Δύο Βραβευμένοι Chef συνεργάζονται και Υπογράφουν τη Μοναδική Νέα Γαστρονομική Εμπειρία του Bratsera: Το εστιατόριο του Bratsera ανακοινώνει την πιο συναρπαστική μεταμόρφωση του μέχρι τώρα. Ο διάσημος βραβευμένος Έλληνας Chef Μιχάλης Νουρλόγλου συνεργάζεται με τον ανερχόμενο νέο Chef Δήμο Σαμουράκη για να δημιουργήσουν την πιο πολυσυζητημένη και αναμενόμενη νέα γαστρονομική ένωση στη σκηνή της Ύδρας.

Αυτή η δυναμική συνεργασία επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει το γαστρονομικό τοπίο της Ύδρας, φέρνοντας μια φρέσκια οπτική που θα καλύψει ένα κενό στις επισιτιστικές επιλογές του νησιού. Με επίκεντρο τις μεσογειακές γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της χώρας μας, το μενού χαρακτηρίζεται από έντονη Ελληνικότητα, από εποχικές απολαύσεις μέχρι παραδοσιακά αγαπημένα πιάτα που αναβαθμίζονται σε νέα ύψη. Οι δύο Chef ξεκινούν φέτος την αναβάθμιση του γαστρονομικού ταξιδιού του Bratsera με πιάτα όπως γαύρος μαριναρισμένους σε ξίδι από Ασύρτικο κρασί και μαρμελάδα ντομάτας σε ξεροψημένο, προζυμένιο ψωμί ή το ζουμερό αρνάκι με μελιτζάνα, πάστα ντομάτας και γιαούρτι.

Ενώ η κουζίνα παραμένει στο επίκεντρο, η ιστορική ατμόσφαιρα, και ο μοναδικός κήπος με τον Μάγγανο παραμένουν αναλλοίωτες, συνδυάζοντας την αισθητική με την γεύση σε ένα νέο ταξίδι γαστρονομικής απόλαυσης.

Το ιστορικό Brastera: Κάποτε ένα εργοστάσιο σφουγγαριών που χρονολογείται από το 1860, το Bratsera Boutique Hotel αποτελεί ενθύμιο της πλούσιας ναυτικής ιστορίας του νησιού και της αδιαμφισβήτητης σύνδεσής του με τη θάλασσα. Από το έντονο υδάτινο στοιχείο που διασχίζει το ξενοδοχείο, το φυσικό πηγάδι “Μάγγανος” που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό των σφουγγαριών και τον πραγματικά μοναδικό αποκαταστημένο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του 19ου αιώνα, το Bratsera διατηρεί βαθιά ριζωμένους δεσμούς με το πλούσιο παρελθόν του νησιού. Ακόμα και το όνομά του, “Μπρατσέρα”, ήταν ένας όρος που χρησιμοποιούταν από τους Έλληνες δύτες σφουγγαριών για το πλοίο που θα τους πήγαινε με ασφάλεια πίσω στην ξηρά!

Σήμερα, αυτό το ιστορικό ορόσημο έχει αναστηλωθεί με αγάπη, διατηρώντας την γραφική του γοητεία με διαχρονική κομψότητα. Κάθε γωνιά ψιθυρίζει ιστορίες της ναυτικής κληρονομιάς του νησιού και διατηρεί στοιχεία από τους ιστορικούς σφουγγαράδες που έδεσαν για πάντα την ύπαρξη τους με τους τοπικούς μύθους. Καθώς οι επισκέπτες περιπλανώνται στους διαδρόμους, μεταφέρονται σε μια άλλη εποχή, αρωματισμένη με το αλάτι της θάλασσας και μία δόση περιπέτειας. Το ξενοδοχείο Bratsera προσκαλεί τους ταξιδιώτες να εμβαθύνουν στην πλούσια ιστορία του, προσφέροντας μια μοναδική μείξη από παλιά γοητεία και σύγχρονη άνεση ανάμεσα στην διαχρονική ομορφιά του νησιού της Ύδρας.

Σχετικά με το Bratsera:
Το ξενοδοχείο Bratsera συνδυάζει ένα μοναδικό διατηρητέο κτήριο, με μία πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας. Προσφέρει 25 δωμάτια που εκτείνονται από 22 έως 60 τ.μ., το καθένα με τη δική του ξεχωριστή αίγλη, και προσκαλεί του επισκέπτες του να βυθιστούν στη γοητεία της παλιάς Ύδρας. Η αίθουσα συνεδριάσεων είναι ικανή να φιλοξενήσει εκδηλώσεις έως και 100 ατόμων, μέσα σε ένα πραγματικά μοναδικό περιβάλλον ενός εργοστασίου των αρχών του περασμένου αιώνα.
Πέρα από τους τοίχους του, περιμένει ένας καταπράσινος κήπος, με μια καταγάλανη πισίνα και έναν αναπαυτικό χώρο χαλάρωσης, προσφέροντας μία γαλήνια όαση μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν τις Ελληνικές γεύσεις και να αφεθούν σε ένα μοναδικό, γαστρονομικό ταξίδι στον χώρο του εστιατορίου. Η αφοσίωση του ξενοδοχείου Bratsera στην αριστεία έχει αναγνωριστεί με κορυφαίες διακρίσεις όπως το Βραβείο Europa Nostra, το Χρυσό Βραβείο Ελληνικής Φιλοξενίας για το Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Κέντρο το 2019 και το Βραβείο Αναγνώρισης της Αριστείας το 2020. Με την πλούσια ιστορία του και τη σταθερή δέσμευσή του να υπερβαίνει τις προσδοκίες των επισκεπτών, το ξενοδοχείο Bratsera προσφέρει μια θερμή πρόσκληση να ζήσετε μία
ανεπανάληπτη εμπειρία φιλοξενίας στο μαγευτικό νησί της Ύδρας.