Μια από τις θρυλικές διευθύνσεις στη Δεξιά Όχθη του Παρισιού, στην καρδιά της συνοικίας Bourse, το Hollywood Savoy ανανεώνει το κομψό, εορταστικό πνεύμα του εστιατορίου του.

Ο Guillaume Benard, επικεφαλής του Fitz Group, ζήτησε από το Bureau Lacroix να δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό για αυτόν τον θρυλικό χώρο. Υπό τη διεύθυνση της Sophie Lacroix, γνωστής για τις εκλεπτυσμένες και ζεστές αισθητικές δημιουργίες της όπως η Siena και ο Dandino στο Παρίσι, το Hollywood Savoy μεταμορφώνεται, συνδυάζοντας την κομψότητα της δεκαετίας του ’30 με μια λεπτή πινελιά νεωτερικότητας, σε έναν πραγματικό φόρο τιμής στην ιστορία του.

Μόλις μπούν μέσα, με τις ψηλές βελούδινες κουρτίνες από καπνό, οι επισκέπτες βυθίζονται σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα, πριν ανακαλύψουν ένα μεγαλοπρεπές μπρούτζινο μπαρ στην κύρια αίθουσα, με λεπτομέρειες από την παλιά ξυλογλυπτική αποτύπωση στους τοίχους. Σχεδιασμένο με το στυλ ενός σαλονιού της δεκαετίας του 1930, το μοκέτα με λεοπάρ στάμπα αλληλεπιδρά με έπιπλα κατά παραγγελία και φωτιστικά με πολύτιμες λεπτομέρειες.

Στην άκρη του εστιατορίου βρίσκεται ένας άλλος χώρος, του οποίου οι εμπνεύσεις απηχούν ένα σετ ταινιών εποχής, που συνδυάζει ξύλο, ορείχαλκο και σφυρήλατο γυαλί. Άνετα συμπόσια, κολακευτικοί φωτισμοί, εκλεπτυσμένη διακόσμηση, οικεία ατμόσφαιρα… πολλοί από τους κώδικες θυμίζουν αυτούς των άμαξων Orient-Express.

   

Αυτός ο μυθικός χώρος ζει τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα, αποκαλύπτοντας τον εαυτό του ως εορταστικό προορισμό από το σούρουπο και μετά. Στο υπόγειο, η αίσθηση είναι πιο οικεία και συγκρατημένη, μέσα σε υπέροχες φωτιζόμενες κρεμάστρες moiré, αποκαλύπτεται μια κρυφή μπάρα με φόντο την ποτοαπαγόρευση, με μια πιο ηλεκτρική ταυτότητα, για να παρατείνει το πάρτι.

Από τη σύλληψη μέχρι την ολοκλήρωση, ο Bureau Lacroix ήταν υπεύθυνος για ολόκληρο το έργο, ανακαλύπτοντας εκ νέου το Hollywood Savoy. Η τεχνογνωσία της Sophie Lacroix και της ομάδας της απεικονίζεται τόσο στα σχέδια επίπλων και φωτιστικών όσο και στην επιλογή του Pierre Hajizadeh, ο οποίος υπέγραψε τη γραφική ταυτότητα, ή σε αυτή των συνεργατών και των τεχνιτών που εργάστηκαν στο έργο, όπως ο Ocre Gris. για τις διακοσμητικές βαφές, την Codimat για τα χαλιά, την παραγωγή BM για την κατασκευή των επίπλων κατασκευασμένης ή την Créalumin για τα φωτιστικά… Το έργο περιελάμβανε επίσης μια απαιτητική επιμέλεια αντικειμένων όπως vintage γυμνά και καθρέφτες που βρέθηκαν σε υπαίθριες αγορές .

Το Bureau Lacroix είναι μια εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης και εκδότης επίπλων που ιδρύθηκε στο Παρίσι το 2021 από τη Sophie Lacroix, μια νεαρή Βελγο-γαλλίδα σχεδιάστρια.

Στα 28 της, η Sophie Lacroix έχει ήδη σχεδόν 7 χρόνια εμπειρίας. Το 2017, ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια στο Penninghen, βραβεύτηκε με το “Νέο Ταλέντο Σχεδίασης” στην Εβδομάδα Σχεδίου του Παρισιού, για το τραπέζι της Iris.

Δημιουργώντας τις πρώτες της παραγγελίες, δημιούργησε μια πρώτη δομή, παράλληλα με την προετοιμασία του διπλώματος της, το οποίο αποφοίτησε με άριστα το 2019.

Εντοπίστηκε από την κριτική επιτροπή της, εργάστηκε για σχεδόν 2 χρόνια με την Gilles & Boissier, ολοκληρώνοντας διεθνή έργα κατοικίας, προτού ιδρύσει το Bureau Lacroix το 2021. Μετά την παράδοση των παρισινών εστιατορίων Siena και Dandino και La Brasserie Le Muguet στην Τουλόν το 2023, το Bureau Lacroix το 2024 εργάζεται σε 4 παριζιάνικα εστιατόρια (συμπεριλαμβανομένου του Hollywood Savoy), ένα beach club στην Ελλάδα και 2 οικιστικά έργα στην Παρίσι.