CABARE Παρουσιάσεις*

Ακούς Underdog και έπειτα βλέπεις έναν τραυματισμένο σκύλο ο οποίος αντί για πόδι έχει ένα μπουκάλι. Αν και το όνομα δεν σε προϊδεάζει για ένα μέρος που μπορείς να περάσεις μια συναρπαστική ημέρα και νύχτα, πολλοί λόγοι πίσω από το ήρεμο αυτό όνομα κάνουν το Underdog να θεωρείται δικαίως η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη νέα άφιξη στην Αθήνα.

11143410_914336748630121_3751166362898762243_n      11165306_915155985214864_8386508613802883519_n

Ένα bar που από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, βοήθησε τον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο, να επιβεβαιώσει τον τίτλο της νέας πιο hip γειτονιάς του κέντρου της Αθήνας. Και σίγουρα το υπέροχο νεοκλασικό στον αριθμό 8 της Ηρακλειδών που μένει να κοιτάει από απόσταση αναπνοής την Ακρόπολη από τους πρόποδές της, είναι αναμφισβήτητα βασικός παράγοντας της επιτυχία του Underdog.

Χωρίς καμία παράταιρη παρέμβαση εξωτερικά στο κτίριο, με σταθερή διάθεση να διατηρηθούν οι καθαρές γραμμές του και απογειώνοντας την εικόνας της κλασικής Αθήνας με τα αρχοντικά καλά διατηρημένα κτίρια, το Underdog σε καλεί να το γνωρίσεις από κοντά ανηφορίζοντας τη στενή σκάλα του. Με το που ανέβεις τα σκαλοπάτια αμέσως η φωτεινότητα του χώρου, το ανοιχτό του ορίζοντα και η θετική του ενέργεια είναι αδύνατον να μην σε αγγίξουν και να μην καταλάβεις γιατί το Underdog τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει το απόλυτο talk of the town.

b1-20-960x640

Στο Underdog έχεις τη δυνατότητα να πιεις έναν από τους πιο ποιοτικούς, αν όχι τον πιο ποιοτικό καφέ της Αθήνας, μιας και είναι coffeeshop 3ου κύματος και εισάγει πράσινο καφέ από φάρμες και καβουρδίζεται μέσα στο Underdog καθημερινά.

Στα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού φυσικά θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή μνεία στα cocktail που σου προσφέρονται. Μια ευφάνταστη ποικιλία με απίστευτα υλικά και συνδυασμούς αυτών που θα θυμάσαι για πολύ καιρό αφού τα δοκιμάσεις. Σε έναν κατάλογο τόσο design forward σχεδιασμένο, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ άλλων cocktail που έχουν ονόματα από ταινίες και τραγούδια που ενέχουν το στοιχείο του “Underdog”. «Happyness» από την ταινία «The Pursuit of Happiness», «Project Mayhem» από την ταινία «Fight Club», «Suzanne» από το γνωστό τραγούδι του Leonard Cohen και τόσα άλλα.

O υπέροχος αυτός ζεστός χώρος ακολουθεί και τη νέα τάση παγκοσμίως που είναι η εξειδίκευση στις μπίρες. Οπότε, στο Underdog μπορεί κανείς να βρει μπύρες από όλο το κόσμο, που αλλάζουν τακτικά και κάποιες από αυτές τις βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο Underdog.

FullSizeRender copyΕύκολα θα καταλάβεις ότι μία φορά δεν είναι αρκετή για να μυηθείς στα «μυστικά» του χώρου. Και συνειδητοποιείς  από την αρχή ότι το Underdog «προστατεύεται» μακάρια από hippie youngsters και hipsters, τη νέα δημιουργική γενιά της Αθήνας. Καθισμένοι στις υπέροχες άνετες τραπεζαρίες (μία εξ αυτών έχει παλιές ράγες τρένου) αρέσκονται να δουλεύουν με τα laptop τους, να μιλάνε, να γελάνε ακόμη και να χαζεύουν τους τοίχους – καμβάδες που φιλοξενούν μερικά από ωραιότερα graffiti – stencils που θα συναντήσεις στην πόλη, μερικά από τα οποία πανηγυρικά ακολουθούν και εξυμνούν την doodle art.

Με έναν από τους ωραιότερους αίθριους  χώρους, ο κήπος είναι σίγουρα στους άσους του μαγαζιού. Με το αττικό φως να πλημμυρίζει το χώρο, μπορεί κανείς να περάσει αμέτρητες ώρες σε ένα από τους αναπαυτικότατους πάγκους, με κορωνίδα όλων το υπέροχο graffiti που κοσμεί έναν τοίχο. Και εκεί καταλαβαίνεις την όμορφη εμμονή με το «Star Wars». Από τις συσκευασίες του χειροποίητου καφέ, καθώς ο χώρος έχει και καφεκοπτείο σε ένα από τα υπέροχα επίπεδά του, από μια από τις εντυπωσιακότερες τραπεζαρίες του χώρου που η επιφάνειά της είναι γεμάτη με το εικoνικό κεφάλι του Darth Vader αλλά και από τον κατάλογο του καφέ με τους Stormtroopers!

Σίγουρα το Underdog είναι ένα project το οποίο δύσκολα σε αφήνει χωρίς να του δώσεις την δέουσα σημασία. Ένα μαγαζί που θα μπορούσε κανείς άνετα να συναντήσει στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ. Στην καρδιά της Αθήνας και με ένα κλείσιμο του ματιού για όμορφες εικόνες , εμπειρίες ενός θαρραλέου flaneur.

Και όλα συνηγορούν στο να αγαπήσεις αυτό το κατατρεγμένο σκυλί. Και να το κάνεις δικό σου. Το δικό σου στέκι. Εξάλλου όλοι είμαστε underdogs σε αυτή τη ζωή.