Η μικρή μονοκατοικία της γιαγιάς, με την γλυκύτατη αυλίτσα με τα γιασεμιά στον φράχτη και τα ψηφιδωτά στο πάτωμα, μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό και παρεΐστικο μεζεδοποτοπωλείο, το Φάνη Μεζέ, πολύ κοντά στο μετρό του Χολαργού.

Το μεζεδοπωλείο Φάνη Μεζέ κάνει τη διαφορά συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και σερβίρει λαχταριστά μεζεδάκια, πειραγμένα και μη. Μεζεδάκια από κάθε γωνιά της Ελλάδας: παραδοσιακό ταλαγάνι από την Μάνη που μεταμορφώνεται με έναν μαγικό συνδυασμό με μαρμελάδα από ντοματίνια, τραγανές πίτες με πικάντικο παστουρμά από τον Αραπιάν, κεφτεδάκια σε ούζο, φέτα και ντομάτα γίνονται σαγανάκι, καραμελωμένα κρεμμύδια παντρεύονται με την φάβα, μεθυσμένα μανιτάρια σε κρασί, με θυμάρι και λεμόνι.

Από την άλλη αφήνει ανέπαφα αυθεντικά πιάτα που δε γίνεται να γίνουν νοστιμότερα από ότι θα το έκανε ήδη η γιαγιά μας. Αυθεντικό μπουγιουρντί σαλονικιώτικο ή καγιανάς που δεν διαφέρει καθόλου από τη συνταγή της μαμάς. Η θαλπωρή είναι αδιαμφισβήτητα κάτι που θα νιώσεις στον χώρο αυτό, είτε από τις γεύσεις είτε από την όλη ατμόσφαιρα. Ζεστό και παρεΐστικο, διακοσμημένο με σκηνές από παλιές ελληνικές ταινίες σε μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή πιο αθώα, μια εποχή που ο άνθρωπος ήξερε να εκτιμάει την καλή παρέα και το καλό φαΐ.

Πέραν όμως του φαγητού, και επειδή γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν αρκούν αν δεν συμπληρωθούν με το αντίστοιχο ποτό, την εμπειρία έρχεται να αποθεώσει το παραδοσιακό ούζο Μυτιλήνης, το κρασί από τη Λήμνο, το τσίπουρο από τον Τύρναβο και η τσικουδιά από το Ρέθυμνο. Και για εκείνους που έχουν μεγάλες αντοχές, στο τέλος θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ευχάριστη έκπληξη: μοναδικός κορμός σοκολάτας, γλυκό του κουταλιού ή μαστίχα κερασμένη για να σβήσει γλυκά αυτή η εμπειρία. Κι όλα αυτά πολύ οικονομικά.

Ο γάτος του Χολαργού, λοιπόν, περιμένει τους επισκέπτες του σε ένα περιβάλλον ιδανικό τόσο για χειμώνα όσο και για καλοκαίρι καθημερινά εκτός Δευτέρας, από τις 16.00 και μετά, και υπόσχεται να τους εθίσει στις μοναδικές του γεύσεις.