Η χρήση φυτών στο ξενοδοχείο σας μπορεί να δημιουργήσει μία πιο χαλαρωτική και καλαίσθητη ατμόσφαιρα. Αναλυτικότερα, τα φυτά μαλακώνουν περιοχές, που έχουν πολλά σκληρά σχεδιαστικά στοιχεία, όπως συμβαίνει συχνά με τους κοινόχρηστους χώρους ξενοδοχείων, που μπορεί να έχουν δάπεδα από μπετόν και μεγάλα παράθυρα. Τα φυτά, όχι μόνο προσθέτουν χαρακτήρα και ατμόσφαιρα σε έναν χώρο, αλλά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Εάν τα αληθινά φυτά σας φαίνονται απαιτητικά στη συντήρηση, υπάρχουν εξίσου όμορφες και ρεαλιστικές τεχνητές επιλογές. Ωστόσο, μην τα αγοράσετε, χωρίς να ελέγξετε πρώτα την ποιότητά τους.

Ακολουθούν 3 τρόποι με τους οποίους ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου σας θα μπορούσε να επωφεληθεί από την προσθήκη φυτών.

1. Ζωντανέψτε μια σκοτεινή γωνία ή μια βαρετή θέα με ένα ιδιαίτερο φυτό αντί να προσθέσετε περισσότερα έπιπλα. Συνδυάστε φυτά με διαφορετικές υφές, μεγέθη και αποχρώσεις για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

2. Τα φυτά μπορούν να διαλύσουν μεγάλους χώρους για να δημιουργήσουν μικρότερους χώρους συνάντησης, χωρίς να χαλάσουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Έτσι, η όμορφη προσθήκη φυτών μπορεί να σας βοηθήσει να χωρίσετε εύκολα τους χώρους σας, χωρίς τη δέσμευση και το κόστος μιας μόνιμης κατασκευής.

3. Από τη σκοπιά του σχεδιασμού, τα φυτά μπορούν να δημιουργήσουν ισορροπία και να κάνουν πιο ανάλαφρη την ατμόσφαιρα σε έναν χώρο με αυστηρή επίπλωση και σκούρες αποχρώσεις στα στοιχεία design.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023, Τεύχος No.32
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-spring-summer-2023