Σύμφωνα με το infographic, τα χρώματα του εστιατορίου επηρεάζουν τη ψυχολογία των πελατών.

Αναλυτικότερα, τα χρώματα που δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα στους πελάτες είναι:

γκρι: απομακρύνει τη σκέψη του φαγητού

μαύρο: μειώνει την όρεξη

καφέ: θυμίζει το καμένο ή το παραμαγειρεμένο φαγητό

μωβ: συσχετίζεται με μη δημοφιλή τρόφιμα, όπως μελιτζάνες

μπλε: δημιουργεί χαλάρωση και αίσθηση νύστας

Αντίθετα, τα χρώματα που δημιουργούν θετικά συναισθήματα στους πελάτες είναι:

τιρκουάζ: δημιουργεί αίσθηση χαράς και ανεμελιάς

πράσινο: παραπέμπει στην υγιεινή διατροφή και την αίσθηση πληρότητας

κίτρινο: δημιουργεί αίσθηση χαράς και ενέργειας

πορτοκαλί: δημιουργεί αίσθηση άνεσης, αυξάνει τη νοητική λειτουργία και παραπέμπει στην υγιεινή διατροφή

κόκκινο: αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και το ρυθμό της καρδιάς, αυξάνοντας την πείνα

πηγή: www.industville.co.uk