της Αγγελικής Αμπελιώτη
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: Smart Interiors

Άσπα είναι το όνομα της τέφρας που δημιουργήθηκε από την αρχαία ηφαιστειακή έκρηξη στη Σαντορίνη, μια λέξη που ακόμα επιβιώνει στη καθομιλουμένη γλώσσα του νησιού. Η τέφρα αυτή δημιούργησε εκπληκτικές επιφάνειες και σπάνια πετρώματα στο νησί, τα οποία ενέπνευσαν το όραμα που γέννησε το Aspa Restaurant.

Το εστιατόριο βρίσκεται εντός του Maregio Suites στην Οία της Σαντορίνης. Το Aspa restaurant είναι υπόσκαφο, προσδίδοντας αίσθηση βάθους στο χώρο, παραπέμποντας στην χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Τα χρώματα και τα υλικά που επιλέχθηκαν φέρουν θερμές αποχρώσεις της τερακότας.

Βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι το μασίφ ξύλο και η βιεννέζικη ψάθα. Στην είσοδο συνα-ντάμε το φιλόξενο καθιστικό και το μπαρ με τη μεγάλη ποικιλία από δροσιστικά cocktails. Στο κέντρο υπάρχουν δύο μεγάλα μοναστηριακού τύπου τραπέζια και στο πίσω μέρος του εστιατορίου, κατασκευάστηκε ένα υπερυψωμένο επίπεδο όπου βρίσκεται ο κτιστός καναπές και μια εντυ πωσιακή κατασκευή από βιεννέζικη ψάθα στη πλάτη του καναπέ.

Οι γαστρονομικές συνθέσεις που προσφέρει ο chef του εστιατορίου ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Τα πιάτα πιστά στην φιλοσοφία της μεσογειακής διατροφής, με τοπικά και εποχιακά υλικά του νησιού, τολμούν σύγχρονες πινελιές, απογειώνοντας την εμπειρία της φιλοξενίας για τους επισκέπτες. Μέσα στον εντυπωσιακό υπόσκαφο χώρο, δημιουργήθηκε μια “σπηλιά” όπου βρίσκεται η κάβα με τα κρασιά.

Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μια ξεχωριστή συλλογή κρασιών από τις εξαιρετικές ποικιλίες των σταφυλιών της Σαντορίνης. Το Aspa Restaurant εγγυάται μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας, σε ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο, που ανταποκρίνεται στο εκλεπτυσμένο γούστο κάθε επισκέπτη…

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2021-2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-winter2021