Στο ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου, στη Ρουμανία, μπορεί να βρει κανείς ένα από τα πιο ιδιαίτερα και όμορφα διακοσμημένα καφέ, το Bicycle Bar.

1

Οι σχεδιαστές του είχαν μία εντελώς πρωτότυπη ιδέα να χρησιμοποιήσουν παλιά ποδήλατα και εξαρτήματά τους και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Αφού έψαξαν πολύ, βρήκαν παλιά ποδήλατα βρετανικής προέλευσης (1930 – 1940) και τα εξαρτήματά τους, τα αναπαλαίωσαν και τα επανασυναρμολόγησαν, τόσο για να διακοσμήσουν το χώρο, όσο και για να τα χρησιμοποιήσουν ως καθίσματα και στηρίγματα.

19647d21682f3334146b9066865cb88f

Κατάφεραν να κάνουν τα ποδήλατα  μέρος της διακόσμησης, χωρίς να φαίνεται περίεργο το γεγονός πως είναι διασκορπισμένα στο χώρο και δημιούργησαν ένα καφέ, στο οποίο η vintage διάθεση των παλιών ποδηλάτων συνδυάζεται άψογα με την, κατά τα άλλα, πολύ μοντέρνα αισθητική του χώρου.

2       3

Μάλιστα, ο χώρος αποπνέει μία καλλιτεχνική διάθεση, ακριβώς όπως ήθελαν οι σχεδιαστές και οι ιδιοκτήτες, καθώς δεν πρόκειται μόνο για ένα απλό καφέ, αλλά διατίθεται, επίσης, και για καλλιτεχνικές εκθέσεις, live μουσικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά workshop.

Κι επειδή το Βουκουρέστι ίσως σας πέφτει λίγο μακριά, δείτε μερικά από τα bike Café της Αττικής.