Το Buha|i|rest είναι το τελευταίο γαστρονομικό hot spot που βρίσκεται σε ένα ιστορικό μέρος της Βουδαπέστης. Διαφημίζεται ως ένα κομψό concept bar και ένα μέρος για πολυτελή γεύματα.

Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα το κτίριο ήταν μια βιοτεχνία υφασμάτων. Η έκταση 350 τετραγωνικών μέτρων χωρίζεται σε ένα μπαρ και έναν πιο οικείο χώρο lounge.

Η κρυφή περιοχή 50 τετραγωνικών μέτρων χωρίζεται σε καφέ-μπαρ. “Ο πελάτης ήθελε έναν υπερσύγχρονο χώρο σε συνδυασμό με μια vintage καρέκλα Pierre Jeanneret, την οποία άφησε από το τελευταίο έργο. Βασικοί στόχοι ήταν η δημιουργία έντονων συναισθημάτων, προβολές στο instagram και φιλική ατμόσφαιρα.

Οι περισσότερες από τις τσιμεντένιες καμάρες και την οροφή έχουν μείνει στη θέση τους. Τα πλακάκια δαπέδου αντικαταστάθηκαν και τα νέα υλικά προέρχονται από βιώσιμες πηγές.

Χρησιμοποιήθηκαν δερμάτινα μαξιλάρια από πηλό για να ντύσουν τα καθίσματα του πάγκου. Σε όλο το εστιατόριο, χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως γυάλινα πλακίδια, διακοσμητικό γύψο από τερακότα και μάρμαρο για τοίχο και μπαρ. Τα μενού και τα σουβέρ είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό και χαρτί.

Η έκπληξη σε αυτόν τον χώρο είναι το τεράστιο γλυπτό του KAWS “Small Lie”, το οποίο είναι ένα εξαιρετικό εύρημα για φωτογραφίες άξιες κοινοποίησης στο instagram. Το αρθρωτό γλυπτό στην περιοχή του καναπέ είναι χειροποίητο από ντόπιους τεχνίτες που έδωσαν μορφή στην έμπνευση του Alexander Calder.