Το CENTRAL HOTEL & CAFÉ  είναι ένα καφέ για λίγους, ή μάλλον για πολύ λίγους, καθώς διαθέτει μόνο 5 καρέκλες στο εντυπωσιακό ρετρό εσωτερικό του!

centralcafe

Αυτό το μικροσκοπικό καφέ βρίσκεται στην περιοχή Vesterbro στην Κοπεγχάγη και είναι το αγαπημένο της γειτονιάς. Οι γείτονες και οι εργαζόμενοι της περιοχής καθημερινά παίρνουν – σε πακέτα, καθώς δε χωράνε – καφέδες, βιολογικό παγωτό, φρέσκους χυμούς και μπισκότα, ενώ οι περισσότεροι επισκέπτονται το καφέ για το δημοφιλές banana split που ετοιμάζουν καθημερινά!

cafe_16 cafe_02 cafe_11

Το design είναι εντυπωσιακό. Όλα τα έπιπλα είναι vintage, όπως και η διακόσμηση από παλιές πινακίδες, κάδρα και ρετρό συσκευασίες από σνακ και γλυκίσματα. Μάλιστα, το κτήριο έχει και τη δική του ιστορία, μιας και μετρά πολλά χρόνια, φτιαγμένο το 18ο αιώνα, παλαιότερα ήταν εργαστήριο παπουτσιών και ο ιδιοκτήτης έφτιαξε τον πάνω όροφο το 1920, όπου και έμενε με την οικογένειά του.

cafe_20 cafe_01 hotel_15

Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το μικρό καφέ λειτουργεί και ως ξενοδοχείο, μιας και στον πάνω όροφο βρίσκεται, πλέον, ένα δίκλινο δωμάτιο με αρκετά υψηλή τιμή, δηλαδή 240 ευρώ το βράδυ με πρωινό.

centralcafe-09

hotel_01 hotel_03 cafe_17