Τα οικογενειακά εστιατόρια έχουν γίνει ένα κοινό χαρακτηριστικό στη σημερινή βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας, που προσελκύει ακόμη και μια ολόκληρη αγορά, και που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στο design. Οι γονείς θέλουν να τρώνε έξω με τα παιδιά τους, αλλά και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα ενάντια σε ένα ακατάλληλο design για μικρά παιδιά.

design

Από την κατανόηση του επιπέδου άνεσης των μεγάλων οικογενειών, ώστε να συμπεριλαμβάνονται έπιπλα φιλικά προς το παιδί, η εξυπηρέτηση και ακόμη και ο φωτισμός, πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά όταν πρόκειται για το design.

  1. Φωτισμός: Ο καλός φωτισμός είναι πάντα το σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός φιλικού προς την οικογένεια σχεδιασμού εστιατορίων. Κανένας δεν θέλει να δειπνήσει σε ένα μέρος όπου ο φωτισμός δίνει μια σκληρή αίσθηση, προκαλώντας πονοκέφαλο, ούτε θέλει κανείς να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ σκοτεινός αφού δεν μπορεί να δει καθαρά το φαγητό του. Ως εκ τούτου, ο πλήρως διαμορφωμένος σχεδιασμός εσωτερικών χώρων ενός εστιατορίου πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ένταξη των κατάλληλων λύσεων φωτισμού.
  2. Επίπλωση: Δεδομένου ότι ένα οικογενειακό εστιατόριο απευθύνεται σε όλες τις οικογένειες – από εκείνες με ηλικιωμένους παππούδες και μεγάλους, μέχρι μικρές οικογένειες με εφήβους κλπ- είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για τα έπιπλα που χρησιμοποιείτε. Οι εξαιρετικές στρατηγικές design εστιατορίων χαρακτηρίζονται πάντα από το τέλειο μείγμα από οπτικά ευχάριστο και βελούδινο περιβάλλον με μέγιστη άνεση και την καλύτερη δυνατή γευστική εμπειρία. Σε ένα οικογενειακό εστιατόριο, το κομψό και το μοντέρνο, όχι μόνο θέτει περισσότερο κίνδυνο για τραυματισμό σε μικρά παιδιά, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ άβολο. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ισορροπία άνεσης και αισθητικής επιλέγοντας τα έπιπλα, όντας βέβαιοι ότι τα τραπέζια δεν έχουν αιχμηρές άκρες και ότι οι καρέκλες είναι άνετες τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.
  3. Πράσινο design: Ο σχεδιασμός του εσωτερικού ενός εστιατορίου πρέπει πάντα να σέβεται την υγεία των επισκεπτών και να διατηρεί μια καλή ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον πρέπει να δίνει συνεχώς ένα φρέσκο ​​συναίσθημα, τα τρόφιμα πρέπει να είναι υγιή και τα απόβλητα πρέπει να διαχειρίζονται σωστά. Τα πράσινα στοιχεία του design, όπως φυτά κλπ, μπορούν να προσφέρουν μια αναζωογονητική αύρα σε ολόκληρο το εσωτερικό. Μπορείτε να εισαγάγετε ακόμη και ενεργειακά φωτιστικά για να μειώσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, να εξοικονομήσετε ενέργεια και να δημιουργήσετε ταυτόχρονα μια όμορφη ατμόσφαιρα.
  4. Διάταξη: Η διάταξη του χώρου και των επίπλων είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη στο design εσωτερικών χώρων εστιατορίων. Τα παιδιά τείνουν να τρέχουν σε όλο το χώρο, οπότε η διάταξη πρέπει να είναι αρκετά ευρύχωρη για να φιλοξενήσει ακόμα και τους πιο άτακτους επισκέπτες.
  5. Χρώματα & Υλικά: Τα χρώματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλο το εστιατόριο αρθρώνουν την αφήγηση του θέματος σας. Οποιοδήποτε ύφος εσωτερικού design που επιλέγετε χρειάζεται μια ιστορία από πίσω, η οποία θα πρέπει να προσθέσει κάτι στην εμπειρία του πελάτη. Τα χρώματα και τα υλικά είναι αυτό που μεταφράζει αυτή την ιστορία στην ατμόσφαιρα. Αυτές οι δύο πτυχές του design είναι επίσης υπεύθυνες για τη δημιουργία ενός διεγερτικού περιβάλλοντος. Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα συνδυασμό χρωμάτων που θα καταστέλλει την όρεξη του πελάτη. Συνήθως, τα ζεστά χρώματα, όπως το κόκκινο και το μπορντό, χρησιμοποιούνται σε χώρους εστιατορίων για να μεγιστοποιήσουν την όρεξη του επισκέπτη, και αυτό ισχύει επίσης για το αντίστοιχο design του εσωτερικού ενός εστιατορίου.