Όταν το χρώμα βρίσκεται στο επίκεντρο του design εστιατορίων και μπαρ το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό και μοναδικό. Αυτή τη φιλοσοφία κατάφεραν πολλοί interior designers να ενστερνιστούν και να την εφαρμόσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε μερικά από τα project τους, τόσο σε εστιατόρια όσο και σε μπαρ ξενοδοχείων.

Volkshotel, Amsterdam

Το κτίριο, που στεγάζει σήμερα το Volkshotel, χτίστηκε το 1960, για να στεγάσει τα γραφεία της εφημερίδας Volkskrant. Την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Interior Designer Bas van Tol του Studio Müller Van Tol.
Η ανακαίνιση έγινε με βασικά υλικά το ξύλο, το ατσάλι και το γυαλί. Τολμηρές αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου κυριαρχούν σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα.

Werkplaats co-working space Photo Mark Groeneveld_MGF437015

Μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στο φυσικό φως να διεισδύει στους χώρους και να παίζει εντυπωσιακά οπτικά παιχνίδια με τα χρώματα. Η διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από τον κόσμο των εφημερίδων, όπου πρωταγωνιστεί το χαρτί, το μελάνι και η φωτογραφία.

Werkplaats co-working space Photo Mark Groeneveld_MGF440515

Werkplaats Work Cabin Photo Mark Groeneveld_MGF443615
Photos: Mark Groeneveld

Hotel Du Petit Moulin, Paris

Το Hotel du Petit Moulin βρίσκεται στην καρδιά της παλαιότερης συνοικίας του Παρισιού, της μποέμικης Marais. Το κτίριο, που στεγάζει το ξενοδοχείο, χτίστηκε το 17ο αι., για να στεγάσει τον πρώτο φούρνο του Παρισιού, γι’ αυτό αποτελεί σήμερα ιστορικό μνημείο. Το 2004, ο Christian Lacroix μεταμόρφωσε το κτίριο σε ένα εκλεπτυσμένο ξενοδοχείο με μοντέρνο και τολμηρό σχεδιασμό.

Τα ιστορικά στοιχεία του κτιρίου ανακαινίστηκαν, διατηρώντας τις περίεργες προοπτικές και το λαβυρινθώδη σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο αυθεντικό, γεμάτο ιστορία. Το εστιατόριο με το θεατρικό και πολύχρωμο design του, δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη, ότι σε αυτό τον μυστικό χώρο, κρύβονται εκπλήξεις, που τον παρακινεί να τις ανακαλύψει.

nhow Hotel, Berlin

Η αντισυμβατική διακόσμηση του Karim Rashid με τα γυάλινα και φωτισμένα αντικείμενα, που δίνουν συνεχή αίσθηση κίνησης, με άμορφα σχήματα και απαλές καμπύλες, παράγουν ένα αισθησιακό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα, ενώ οι πλάκες του πατώματος με εκτυπωμένα σχέδια, αποτελούν μια αναφορά στον ψηφιακό κόσμο, που μας περιβάλλει.

nhow_lobbylounge

Οι διακοσμητικές επιλογές έχουν ως στόχο να ενώσουν την Τέχνη με την Τεχνολογία και κυρίως την τέχνη της Μουσικής, όπου τα μουσικά όργανα είναι τα ίδια τα αντικείμενα στο χώρο και οι νότες, που παράγουν, οπτικοποιούνται μέσα από σχήματα, υλικά και χρώματα.

H8 H2

Το εστιατόριο που είναι διακοσμημένo με χρωματισμένο γυαλί, εργονομικά σχεδιασμένους καναπέδες και καρέκλες από οργανικά υλικά, και πάγκους απόλυτα εναρμονισμένους με τα γλυπτά στο ταβάνι, χαρακτηρίζεται από μια τολμηρή “επίθεση” από ροζ αποχρώσεις σε λευκό φόντο.

nhow_restaurant_fabrics_night_02    H6

 

Άρθρο από το 1ο τεύχος του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/fooddrinktrends/cabarecafebarrestaurantmagazine-1/