Στις ΗΠΑ άνοιξε μία αλυσίδα fast food που λειτουργεί με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.

eatsa_exterior_3       eatsa_exterior_1

Όλες οι διαδικασίες είναι αυτοποιημένες και ο πελάτης δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το προσωπικό του, καθώς δεν υπάρχει ούτε ταμίας ούτε σερβιτόροι.

eatsa_interior

Ο πελάτης παραγγέλνει το γεύμα του μέσω ενός tablet και περιμένει να ετοιμασθεί η παραγγελία του από το προσωπικό της κουζίνας, το οποίο δεν φαίνεται καθώς βρίσκεται πίσω από τον τοίχο.

eatsa_kiosks

kiosk_build_a_bowl     cubby_tap_open

Όταν η παραγγελία του είναι έτοιμη, παραλαμβάνει το γεύμα του σε ένα από τα διάφανα “κουτιά”, πάνω στο οποίο αναγράφεται το όνομά του.

cubby_get_food

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο tablet αποθηκεύονται τα στοιχεία της παραγγελίας, ώστε να μπορεί το tablet – σε μελλοντική επίσκεψη του πελάτη – να “προτείνει” πιάτα στον πελάτη, με βάση τις προτιμήσεις του. Το κάθε πιάτο κοστίζει μόλις 6,95 δολάρια, ενώ κανένα πιάτο δεν ξεπερνά τις 650 θερμίδες. Αυτή τη στιγμή η αλυσίδα διαθέτει δυο καταστήματα, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Λος Άντζελες, ενώ υπάρχουν σχέδια για να ανοίξουν άλλα 10 καταστήματα.

Harvest-Bowl     The-Big-Chop

Bento-Bowl Burrito-Bowl

Το μενού του εστιατορίου δεν μοιάζει καθόλου με το τυπικό μενού ενός φαστφουντάδικου, καθώς εστιάζει σε υγιεινές επιλογές. Κυρίαρχο συστατικό των πιάτων είναι το κινόα, μία υπερ-τροφή που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα food trend της εποχής.

Το κινόα είναι ιδιαίτερα θρεπτική, γεμάτη πρωτεΐνες, τροφή, η οποία αποτελεί και ιδανική λύση για την αντιμετώπιση παγκόσμιων διατροφικών προκλήσεων. Η παραγωγή της απαιτεί ελάχιστους πόρους, ενώ καταναλώνει μόλις το 1/30 της ενέργειας, που καταναλώνεται αντίστοιχα για την παραγωγή ζωικών πρωτεϊνών. Έτσι, μπορούν να παραχθούν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, κάνοντας καλό και στον άνθρωπο αλλά και στη φύση.