Η διακόσμηση με ταπετσαρία στους τοίχους αναμένεται να κυριαρχήσει τη φετινή χρονιά.

Η δημιουργικότητα είναι σίγουρο πως θα είναι η λέξη κλειδί στην διακόσμηση για το 2023. Από την χρήση ταπετσαρίας μέσα στα ράφια και τα ντουλάπια έως την προσθήκη κάποιου οπτικού ενδιαφέροντος στα απλά και σκέτα έπιπλα, όπως για παράδειγμα στα συρτάρια, τις ντουλάπες αλλά και στις μπροστινές όψεις των σκαλοπατιών.

Ιδιαίτερα δημοφιλής θα είναι και η επικόλληση ταπετσαρίας στον αποκαλούμενο «πέμπτο τοίχο» ή αλλιώς οροφή. «Είτε πρόκειται απλώς για κάποια πρόσθετη υφή είτε για μία πλήρη τοιχογραφία που προσθέτει ενδιαφέρον καθώς κοιτάζεις ψηλά», αυτή η τάση αναμένεται να αυξηθεί σε δημοτικότητα τη φετινή χρονιά , σύμφωνα με την Sara Miller, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ιδρύτρια της Sara Miller London.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας στο ταβάνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρετε ορισμένες φανταχτερές επιλογές στυλ χωρίς να φανούν υπερβολικές. «Χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με σχέδια για να προσθέσετε διασκεδαστικά στοιχεία στο χώρο σας, που ίσως να μην ταίριαζαν πουθενά αλλού ή επιλέξτε μία ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία με μία ελαφριά γυαλάδα για να φωτίσετε τα σκοτεινά δωμάτια», αναφέρει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, Rudolph Diesel από το Λονδίνο.

«Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την ταπετσαρία και ως τραβέρσα σε ειδικές περιπτώσεις», προτείνει η Helen Ashmore, Επικεφαλής Σχεδιασμού της εταιρείας Laura Ashley. «Αντί να αγοράζετε ένα καινούριο τραπεζομάντηλο για κάθε περίσταση, συνδυάστε ύφασμα με λίγη ταπετσαρία που σας έχει απομείνει από άλλη χρήση, ακολουθώντας την τάση “pattern layering”. Αυτή είναι μία δημιουργική, πολύχρωμη και πάνω απ’ όλα βιώσιμη συμβουλή που σίγουρα θα εμπνεύσει τους επισκέπτες σας», επισημαίνει η Ashmore.

Πηγή: www.housebeautiful.com