Στην κορυφή του βουνού Aiguille du Midi βρίσκεται το γαλλικό Le 3842 Restaurant, το εστιατόριο που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο σε όλη την Ευρώπη.

 

Η θέα που προσφέρει το εστιατόριο είναι πραγματικά μοναδική, καθώς η τοποθεσία του στην κορυφή του βουνού επιτρέπει τη θέα 360 μοιρών στις οροσειρές της Γαλλίας.

Η πρόσβαση στο εστιατόριο γίνεται μόνο με τελεφερίκ, καθώς το αυτοκίνητο μπορεί να προσεγγίσει μόνο την περιοχή Σιμονί, απ΄ όπου και ξενικά το τελεφερίκ τη διαδρομή του.

  

Ο σεφ περιμένει τους πελάτες του όλον το χρόνο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Το μενού αποτελείται από κλασσικά πιάτα της γαλλικής κουζίνας, αλλά και πολλές συνταγές των Άλπεων, όλα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά που καλλιεργούνται στην περιοχή. Την καλή ποιότητα των υλικών και το σπιτικό μαγείρεμα επιβεβαιώνονται και από τον τίτλο ‘Maitre Restaurateur’ που του απονεμήθηκε το 2014.

Στο χώρο του εστιατορίου πραγματοποιούνται και σεμινάρια μαγειρικής σε τμήματα των 26, ενώ συνολικά μπορεί να φιλοξενήσει στα τραπέζια του έως 65 πελάτες. Πολλοί επιλέγουν το ιδιαίτερο εστιατόριο με τη φοβερή θέα και για ιδιωτικές εκδηλώσεις.