Άλκηστη Γεωργίου@LIFO:Είναι μεγάλο το design buzz που έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό το ” Loco Bus ” στην Κομνηνών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (όταν ακούς ότι ένα εστιατόριο σερβίρει μέσα σε ένα αναπαλαιωμένο ελληνικό πούλμαν της δεκαετίας του ’60 θέλεις αν μη τι άλλο να το δεις με τα μάτια σου). Το Loco Bus άνοιξε τις πόρτες του στα τέλη του περασμένου μήνα. Πρόκειται για ένα μπιστρό, κοκτέιλ – πίτσα μπαρ με έμφαση στη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, και head chef τον Παναγιώτη Δεληθανάση. Το μενού περιλαμβάνει περισσότερες από δέκα διαφορετικές αυθεντικές ιταλικές πίτσες που ψήνονται σε παραδοσιακό χτιστό φούρνο, λίγα κυρίως πιάτα, και ποικιλία από ευφαντάστατα – ή και περίπλοκα- tapas και pintxos (μπουκίτσες σε οδοντογλυφίδα).

Loco Bus
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Καταρχήν, τι δουλειά έχει ένα ολόκληρο vintage λεωφορείο μέσα σε ένα εστιατόριο; Ο ιδιοκτήτης Ηλίας Λόγγος με εμπειρία ετών στο χώρο της εστίασης (Εl Burrito) και της γαστρονομίας γενικότερα μας εξηγεί: “H ιδέα αυτή υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και καιρό, αφού είδα παρατημένο σε ένα χωράφι στη Μεσσηνία το εν λόγω λεωφορείο, σε κακά χάλια. Είναι ελληνικής κατασκευής, της ΒΙΑΜΑΞ, και χρονολογείται στην δεκαετία του ’60. Μας πήρε τρείς μήνες για να το αναπαλαιώσουμε και να το φέρουμε στη σημερινή του κατάσταση. Το πιο δύσκολο κομμάτι της αναπαλαίωσης; Τα φινιρίσματα, αδιαμφισβήτητα.”

Loco Bus
Σύμφωνα με τον Ηλία το λεωφορείο συμβολίζει το νοητό ταξίδι γεύσεων από την Ιταλία, στην Μασσαλία, τη Νότια Γαλλία, στη Βαρκελώνη, και πίσω στη Θεσσαλονίκη και προσθέτει μια ιδιαίτερη σκηνογραφία στο χώρο. “Με τη διακόσμηση αυτή προσπαθήσαμε να δώσουμε τα χρώματα της παλιά εποχής, αυτή την αίσθηση του ρομαντισμού από τα παλιά. Σκοπός μας εξ’ αρχής ήταν να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία, ένα ταξίδι γευστικό και αισθητικό στην δεκαετία του ’60”

Loco Bus

Photos: Γιώργος Πλανάκης

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: www.lifo.gr