6

Το εστιατόριο Μαζί στη Βουδαπέστη συνδυάζει την κλασσική ελληνική κουζίνα με έναν σχεδιασμό σίγουρα άξιο προσοχής! Εδώ και πολλά χρόνια στην Ουγγαρία η ελληνική κουζίνα είναι δημοφιλής ως street food, τώρα όμως έχει και το δικό της εστιατόριο στην οδό Alkotmány.

1

Η ομάδα designers Gasparbonta η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του εστιατορίου, εμπνεύστηκε από το όνομα του και χρησιμοποίησε ακριβά, βαριά υλικά με απλές και λιτές μοντέρνες λύσεις, μαζί, με επικεφαλής ineterior designers τους Gaspar Bonta και Orsolya Lőrincz και τη Réka Szabó ως graphic designer.

5

Χρησιμοποιήθηκαν μία σειρά από διαφορετικά υλικά για το άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πέτρα, μάρμαρο, ξύλο, τσιμέντο, λάκα  και σίδερο, σε σκούρα και ανοιχτά χρώματα δημιουργούν μία πολύ ενδιαφέρουσα σύνθεση, κάνοντας το χώρο του εστιατορίου ζεστό και μοντέρνο ταυτόχρονα. Τα παστέλ χρώματα και ο φωτισμός που δημιουργεί γεωμετρικά σχήματα δίνουν ένα contemporary ύφος, θέλοντας να προσομοιάσει, μάλιστα, τα ανοιχτά φτερά ενός πουλιού, με τις μεταλλικές γλάστρες  με μεσογειακά μυρωδικά που κρέμονται πάνω από τα τραπέζια να δίνουν χρώμα και να κάνουν τη διαφορά. Τα έπιπλα είναι από την εταιρία theSHOWROOM Contract .

4

Φωτογραφίες: Bálint Jaksa