Το Mix & Match είναι μια ενδιαφέρουσα τάση εστιατορίου. Στο άκουσμα της μπορεί να θεωρεί κανείς ότι απωθεί τους πελάτες, ωστόσο, όταν εκτελείται σωστά, μπορεί να τους προσελκύσει και με το παραπάνω. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση τραπεζιών και καρεκλών εστιατορίου, διαφορετικού ύφους, μπορεί να φέρει μία σπιτική αίσθηση. Ουσιαστικά στέλνει οπτικές ενδείξεις ότι το εστιατόριό σας δεν είναι μια αλυσίδα παραγωγής, που όλα πραγματοποιούνται μηχανικά, αλλά μάλλον ένας -προσεκτικά διαμορφωμένοςχειροποίητος χώρος.

Η συγκεκριμένη πρακτική, επίσης, προσδίδει μια παραπάνω ευελιξία στον χώρο, η οποία και κρίνεται απαραίτητη εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες εσωτερικές διαρρυθμίσεις έχουν γίνει ουσιαστικές στα εστιατόρια για τον έλεγχο της ροής της κυκλοφορίας και τη δυνατότητα διαφορετικών διατάξεων καθισμάτων. Τα κινητά διακοσμητικά χωρίσματα μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ιδιωτικών καθορισμένων τμημάτων για φαγητό σε γκρουπ. Αντίστοιχο mix & match μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε άλλους τομείς ενός εστιατορίου πέραν του design. Ορισμένα εστιατόρια βγάζουν χρήματα μόνο συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, όπως την ώρα του brunch το πρωί, ή του cocktailτο βράδυ. Επομένως, μια επιχείρηση στον κλάδο της εστίασης θα μπορούσε να συνδυάσει αυτές τις διαφορετικές πρακτικές και τα προϊόντα, ώστε να μπορέσει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Με τόσα πολλά εστιατόρια εκεί έξω, αλλά και νέα που εμφανίζονται συνεχώς, πρέπει να αναρωτηθεί κανείς: Πώς μπορώ να κάνω το εστιατόριό μου να ξεχωρίζει; Τι μπορώ να κάνω για να ενθουσιάσω τους πελάτες μου; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι οι μοναδικές ιδέες. Για να τραβήξετε την προσοχή των καταναλωτών αλλά και να μπορέσετε να τη διατηρήσετε, θα πρέπει να αξιοποιείτε συνεχώς την δημιουργικότητά σας και να παραμένετε πιστοί στην αξία και το όραμα του brand σας. «Το κλειδί της επιτυχίας είναι η δημιουργικότητα.»

Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαιρι 2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2022