παμ3

Στη Γλασκόβη μόλις άνοιξε το Shilling Bar & Brewery, μία από τις πιο ωραίες μπυραρίες. Αυτό που, όμως, την κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει έιναι ότι ο χώρος στον οποίο στήθηκε η επιχείρηση είναι το κτίριο της παλιάς  τράπεζας Commercial Bank of Scotland, σε ένα νεοκλασσικό του 1920, στη γωνία West George St και West Nile St.

παμ2  παμ5

Στην είσοδο της brewpub, χωρητικότητας 160 πελατών, οι επισκέπτες συναντούν την τοιχογραφία ενός αλυσοδεμένου μονόκερου, δημιουργία του Γλασκοβιανού καλλιτέχνη Gaz Mackay. Η επιλογή του μονόκερου δεν είναι, φυσικά, καθόλου τυχαία, καθώς αποτελεί το εμβληματικό εραλδικό σύμβολο της Σκoτίας.

Shilling Brewing Co .er .

Το εσωτερικό της μπυραρίας είναι άκρως εντυπωσιακό, αλλά αν και ανακαινισμένο, αν κάποιος γνωρίζει την ιστορία του κτιρίου, τότε μπορεί να εντοπίσει στοιχεία της τράπεζας. Οι παλίες μεγάλες κολώνες με πτυχώσεις πλαισιώνουν πλέον έναν ξυλόφουρνο, εκεί που άλλωτε ήταν τα τραπεζικά ταμεία πλέον υπάρχει ο μακρύς  πάγκο του μπαρ, με χάλκινους κάδους ζυθοποιίας να το διακοσμούν, το ξύλινο πάτωμα και κουρτίνες σκηνής θεάτρου οδηγούν στο υπερυψωμένο prive επίπεδο και οι χοντρές ατσάλινες πόρτες των θησαυροφυλακίων στο υπόγειο οδηγούν, τώρα πια, στις τουαλέτες.