Σεβασμός στην γη, στην πρώτη ύλη, στον άνθρωπο και στην παράδοση. Ταξίδι στην γεύση του χθες, μέσα από εικόνες του σήμερα. Ένα εστιατόριο που σέβεται τον τόπο του και αποτίνει γευστικό φόρο τιμής στο παρελθόν αυτού.

Το ΑΚRΕΣ βρίσκεται στην εμβληματική Λίνδο της Ρόδου. Το γραφικό ψαροχώρι με την ακρόπολη που κρέμεται από ύψος 116 μέτρων, πατρίδα του Κλεόβουλου, ενός από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας. Σε αυτήν τη μαγική γωνιά της Ελλάδας, προσφέρει στους καλεσμένους του ένα ταξίδι που ξεκινά από τα χωριά της Ρόδου για να φτάσει στα όρια του fine dining. Εμπνευσμένο από παραδοσιακές συνταγές που έφτιαχναν οι γιαγιάδες στα γύρω χωριά, το μενού ξυπνά μνήμες παιδικής ηλικίας.

Οι πρώτες ύλες είναι αγνές, απλές και πιστές στις αξίες της εντοπιότητας και της βιωσιμότητας. Ένα οδοιπορικό γεύσης έχει φέρει στο τραπέζι του εστιατορίου μερικούς από τους καλύτερους παραγωγούς του νησιού και της Ελλάδας. Ο Γιάννος Ελλενίτσας, ειδικός συνεργάτης γεωπόνος του ΑΚRΕΣ, παράγει και το τροφοδοτεί καθημερινά με φρέσκα βιολογικά-οργανικά λαχανικά και βότανα από την φάρμα του. Μία ομάδα με ροδίτικο DNA, με chef τον Αργύρη Γιαννόπουλο από το χωριό Μάσσαρι και sous chef τον Βασίλη Διάκουλα από την Λίνδο, δημιουργούν με γνώση και μεράκι χειροποίητες πρώτες ύλες που έχουν ως στόχο να απογειώσουν την γευστική εμπειρία.

Τα πιάτα στο ΑΚRΕΣ ακολουθούν τολμηρές αλλά και αρμονικές ισορροπίες, που συνδέουν τους θησαυρούς της θάλασσας με τους καρπούς της γης και με ονομασίες που πηγάζουν από την Ροδίτικη διάλεκτο. Τίποτα εδώ δεν θεωρείται παλιό. Στο άχρονο σύμπαν του εστιατορίου, όσο βαθύτερες είναι οι ρίζες κι όσο πιο δοκιμασμένες οι συνταγές των ντόπιων, τόσο πιο συναρπαστική είναι η μετατροπή τους σε επιτομή του fine local cuisine.

Μία προσεγμένη λίστα κρασιών με ετικέτες από όλη την Ελλάδα και μια λίστα κοκτέιλ με έμπνευση την Ρόδο, τα οποία επιμελούνται οι Ροδίτες sommelier Δημήτρης Δανελλάκης και bartender Σάββας Λαουδίκος, πλαισιώνουν την εμπειρία στο ΑΚRΕΣ.

Από το μενού και τις γεύσεις μέχρι το χώρο και τη διακόσμηση, όλα σε αυτό το εστιατόριο τιμούν τον τόπο που τα γέννησε. Για το AKREΣ η σημαντικότερη αξία είναι οι δεσμοί και οι μνήμες που μας δένουν με το παρελθόν, τον τόπο και την οικογένειά μας. Εδώ, όπως παντού στη φύση, οι άκρες που κοιτάζουν προς το μέλλον είναι εκείνες που έχουν τις πιο δυνατές ρίζες.