Ανακαλύψτε τις Νέες ποικιλίες βοτάνων της Coffee Island που συλλέγονται στο χέρι!
Η Coffee Island παρουσιάζει τις νέες ποικιλίες βοτάνων, οι οποίες μεγαλώνουν στις πιο φυσικές συνθήκες και συλλέγονται ένα προς ένα στο χέρι από ντόπιους παραγωγούς, για να φθάσουν στο φλιτζάνι του καταναλωτή και τις οποίες μπορεί να βρει καθημερινά σε όλα τα καφεκοπτεία της.
Οι φίλοι της Coffee Island μπορούν να ανακαλύψουν και εξαιρετικές ποικιλίες βοτάνων με υψηλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συλλέγονται σε περιοχές της Ελλάδας όπως το Τσάι του βουνού από το Δομοκό Φθιώτιδας στη Στερεά Ελλάδα, τοΧαμομήλι από την περιοχή Τρικάλων, τη Λουίζα από την περιοχή Γραμματικού Καρδίτσας και τη Μέντα από την περιοχή Μελισσοχώρι Λάρισας στη Θεσσαλία, το Φασκόμηλο, από την περιοχή Μαργαριτίου Θεσπρωτίας στην Ήπειρο και τέλος τηΛεβάντα, από την περιοχή Ερύμανθου Αχαΐας, στην Πελοπόννησο.
Εξαιρετικά απολαυστικές και ευεργετικές είναι και οι μίξεις βοτάνων όπως Τσάι Βουνού και Μέντα, Δίκταμο με Φασκόμηλο και Μέντα καθώς και Μελισσόχορτο με Μέντα και Λεβάντα. Επίσης, η Coffee Island διαθέτει σε αποκλειστικότητα Κασκάρα. Cascara στα ισπανικά σημαίνει κάλυμμα και είναι η φλούδα του καφέ με μικρά κομμάτια της σάρκας του καρπού πάνω του. Προέρχεται από τη Νικαράγουα και προκύπτει την στιγμή εκείνη, που το φρούτο του καφέ περνάει από την μηχανή αποφλοίωσης, όπου διαχωρίζεται η φλούδα από τον κόκκο και κατόπιν αφήνεται στον ήλιο για να ξεραθεί. Η Κασκάρα χαρακτηρίζεται ως ρόφημα, με αρώματα γλυκιάς σταφίδας, φρούτων του δάσους και μελιού, πλούσιο σώμα και γλυκιά δροσερή επίγευση. Επίσης, έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από ότι ο κόκκος του καφέ ενώ διαθέτει και αντιοξειδωτικά.
Μία μεγάλη ποικιλία από χρηστικά αντικείμενα διατίθενται στα καταστήματα της Coffee Island για απόλαυση των γευστικών ροφημάτων στο σπίτι. Επίσης, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σκεύη ζεστής ή κρύας εκχύλισης ανάλογα με την προτίμηση του καθενός όπως το Hario FiB, το Hario Handy Tea Maker και τα Φίλτρα Finum.
Περισσότερες πληροφορίες για τα βότανα και την κασκάρα αλλά και τον τρόπο παρασκευής τους:
ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (sideritis syriaca )
Το τσάι του βουνού έχει μαζευτεί από την περιοχή Δομοκού Φθιώτιδας, στη Στερεά Ελλάδα. Καλλιεργείται στην Ελλάδα, ονομάζεται και «σιδερίτης» που σημαίνει «αυτός που είναι από σίδερο» λόγω των πλουσίων ιδιοτήτων του.
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ ασβεστολιθικό, βραχώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 700 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα τσάι του βουνού
ΛΟΥΪΖΑ (lippia citriodora)
Η Λουΐζα έχει μαζευτεί από την περιοχή Γραμματικού Καρδίτσας, στη Θεσσαλία. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα λεμονιού στη μαγειρική, καθώς και στην παρασκευή αφεψημάτων.
ΚΛΙΜΑ/ πεδινό
ΕΔΑΦΟΣ/ αργιλώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 80 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα Λουΐζας
ΧΑΜΟΜHΛΙ (chamomilla)
Το χαμομήλι έχει μαζευτεί από την περιοχή Τρίκαλων, στη Θεσσαλία. Θεωρείται θαυμάσιο βότανο για τις πλούσιες θεραπευτικές του ιδιότητες.
ΚΛΙΜΑ/ εύκρατο
ΕΔΑΦΟΣ/ αποστραγγισμένο, αργιλώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 50-100 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα & μπουμπούκια χαμομηλιού
ΦΑΣΚOΜΗΛΟ (salvia o icinalis)
Το φασκόμηλο έχει μαζευτεί από την περιοχή Μαργαριτίου Θεσπρωτίας, στην Ήπειρο. Το φασκόμηλο έχει πάρει το λατινικό́ του όνομα Salvia από το ρήμα salvere, που σημαίνει «είμαι υγιής». Το ελληνικό φασκόμηλο θεωρείται ένα από́ τα καλυτέρα του κόσμου.
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ αργιλώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 80 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα φασκόμηλου
ΜEΝΤΑ (mentha x piperita)
Η μέντα έχει μαζευτεί́ από́ την περιοχή́ Μελισσοχώρι Λάρισας, στη Θεσσαλία. Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα στη μαγειρική, την αρωματοποιία και τη φαρμακευτική́.
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ αργιλώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 80 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα μέντας (πιπερώδης)
ΛΕΒAΝΤΑ (lavandula angustifolia Miller)
Η λεβάντα έχει μαζευτεί από την περιοχή Ερύμανθου Αχαΐας, στην Πελοπόννησο. Είναι γνωστή για τις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείται ως αφέψημα αλλά και στην αρωματοποιία.
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ αποστραγγισμένο
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ ορεινό
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 100% φύλλα & μπουμπούκια λεβάντας
Mix από δημοφιλή βότανα που συνδυάζονται αρμονικά και προσφέρουν εξαιρετικά γευστικά ροφήματα.
ΤΣΑΪ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ & ΜΕΝΤΑ
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ ασβεστολιθικό, βραχώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 700-800 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 50% φύλλα μέντας & 50% φύλλα τσάι του βουνού
ΔΙΚΤΑΜΟ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΜΕΝΤΑ
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ αργιλώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 80 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 1⁄3 δίκταμο, 1⁄3 φασκόμηλο & 1⁄3 φύλλα μέντας
ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ, ΜΕΝΤΑ & ΛΕΒΑΝΤΑ
ΚΛΙΜΑ/ ηπειρωτικό
ΕΔΑΦΟΣ/ βραχώδες
ΥΨΟΜΕΤΡΟ/ 800 μ
ΜΑΖΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ/ 40% φύλλα μελισσόχορτου, 40% φύλλα μέντας, & 20% μπουμπούκια λεβάντας