Εάν το όνειρό σας είναι μία ημέρα να γίνετε ιδιοκτήτης του δικού σας εστιατορίου, ίσως να έχετε ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ήδη υπάρχον εστιατόριο. Ωστόσο, προτού να αγοράσετε κάτι, θα πρέπει να καταλάβετε τι ακριβώς αγοράζετε. Αγοράζετε το πραγματικό εστιατόριο, την τοποθεσία ή μαζί αγοράζετε και όλα τα παρελκόμενα; Αγοράζετε το όνομα του εστιατορίου ή απλά τη θέση, ή μήπως μόνο τον εξοπλισμό; Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε σε μια τέτοια αγορά.

εστιατόριο

Αρχικά, ρωτήστε γιατί είναι το εστιατόριο προς πώληση.
Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους τα περισσότερα εστιατόρια είναι προς πώληση. Ένας από αυτούς είναι ότι το εστιατόριο δεν πάει καλά οικονομικά και οι ιδιοκτήτες θέλουν να ξεφύγουν από αυτό το βυθισμένο πλοίο. Επίσης, το εστιατόριο μπορεί να λειτουργεί σωστά, αλλά οι ιδιοκτήτες να είναι εξαντλημένοι και απλά να θέλουν να φύγουν από αυτήν την δουλειά. Το πρώτο σενάριο είναι αυτό που πρέπει να ερευνήσετε και να σας ανησυχεί. Ζητήστε να δείτε τα τραπεζικά και οικονομικά αρχεία του εστιατορίου πριν προβείτε στην αγορά. Εάν οι σημερινοί ιδιοκτήτες αρνούνται να δείξουν τα τραπεζικά τους αρχεία ή τις φορολογικές δηλώσεις τους, θα πρέπει να βλέπετε παντού τα σήματα κινδύνου. Ωστόσο, ακόμη και αν ένα εστιατόριο δεν πάει καλά οικονομικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να το αγοράσετε, καθώς η νέα διοίκηση μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Τοποθεσία.
Εδώ είναι το σενάριο: Ένα εστιατόριο στη γειτονιά σας είναι προς πώληση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψιν είναι η θέση του. Είναι σε μια πολυσύχναστη περιοχή, με άφθονο χώρο στάθμευσης και / ή κυκλοφορία πεζών; Πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη σημασία της τοποθεσίας για τις μικρές επιχειρήσεις τους. Ακόμα κι αν έχετε καλό φαγητό και εξυπηρέτηση, εάν το εστιατόριό σας είναι εκτός πολυσύχναστου δρόμου ή βρίσκεται σε κακό μέρος της πόλης, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα επιλέξει κάτι πιο βολικό.

Αποφασίστε εάν το εστιατόριο αξίζει την τιμή
Αυτή είναι μια δύσκολη υπόθεση. Όλα εξαρτώνται από αυτό που αγοράζετε. Συγκρίνετε τα υπέρ και τα κατά του εστιατορίου. Δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα εστιατόριο που πωλείται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι λογικό να αγοράσετε ένα υπάρχον εστιατόριο. Εάν έχει καλή φήμη και σταθερή πελατειακή βάση θα είναι μια καλή μακροπρόθεσμη επένδυση. Άλλες φορές, μπορεί να είναι πιο λογικό να ανοίξετε ένα νέο εστιατόριο σε μια εντελώς νέα τοποθεσία. Αντί να αγοράσετε ένα εστιατόριο που αποτυγχάνει, πιστεύοντας ότι μπορείτε να το μετατρέψετε, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλές ταλαιπωρίες και χρήματα, αγοράζοντας μόνο τον εξοπλισμό του εστιατορίου. Στο τέλος, η επιλογή είναι μόνο δική σας.

1η δημοσίευση: 31 Δεκεμβρίου, 2018