Στην επετειακή λίστα του Forbes με τα 100 κορυφαία εν ζωή επιχειρηματικά μυαλά του πλανήτη, παρουσιάζεται και η επιτυχημένη επένδυση του Carl Icahn, όταν αγόρασε το πτωχευμένο Stratosphere Hotel στο Λας Βέγκας.

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε χρήματα είναι όταν οι περισσότεροι λένε ότι κάνετε λάθος και είστε τρελοί. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις, αλλά όπως αναφέρεται στο ποίημα του Rudyard Kipling: “Αν μπορείς να κρατήσεις το κεφάλι σου, όταν όλα τα σχετικά με σένα χάνουν το δικό τους”. Εάν μπορείτε να το αναπτύξετε, δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι ειδικοί.

Πρέπει να κάνετε πολλή δουλειά και να έχετε δύναμη για να είστε αντιπαραθετικοί – δεν μπορείτε απλά να είστε αντιπαραθετικοί, μόνο και μόνο για να είστε αντίθετοι. Δεν έχετε πάντα δίκιο, και μερικές φορές χρειάζεται πολύς χρόνος για να το αποδείξετε.

Πολλοί σκέφτηκαν ότι ήμουν τρελός όταν αγόρασα το Stratosphere Hotel στο Λας Βέγκας, που ήταν υπό πτώχευση. Ήταν σε ένα μέρος της πόλης τόσο κακό, σαν μια χώρα του Τρίτου Κόσμου. Τότε αγόρασα όλα τα σπίτια γύρω του. Ακόμα και οι άνθρωποι στο Λας Βέγκας και στο ξενοδοχείο μου είπαν ότι ήμουν τρελός. Αλλά ήταν το γεγονός ότι αγόρασα τις παράγκες και τα 24 στρέμματα δίπλα στο Stratosphere που έκανε το ξενοδοχείο πολύ ελκυστικό. Τελικά, η Goldman Sachs κατέληξε να αγοράσει το Stratosphere Hotel για περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Δεν είναι εύκολο, αλλά κάτι μέσα σου κάνει κλικ. Αυτό είναι που μου αρέσει.

1η δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου, 2018

Source :