Περίπου 450 από τα 900 καταστήματα της αλυσίδας KFC παρέμειναν μέσα στη βδομάδα κλειστά, καθώς η γερμανική εταιρεία DHL με την οποία πλέον συνεργάζεται η KFC, δεν την έχει προμηθεύσει με πουλερικά. «Κάθε μέρα πραγματοποιούνται περισσότερες παραδόσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της KFC. «Ωστόσο, αναμένουμε ότι θα συνεχιστούν τα προβλήματα σε κάποια εστιατόρια για την υπόλοιπη εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι ορισμένα θα είναι κλειστά και άλλα θα λειτουργούν με περιορισμένο μενού ή για λιγότερες ώρες», συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα προέκυψε το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν η KFC σύναψε συμβόλαιο με την εταιρεία διεθνών μεταφορών DHL, οδηγώντας στο κλείσιμο 700 από τα καταστήματά της στη Βρετανία. «Ξεκινήσαμε συνεργασία με έναν νέο εταίρο, αλλά υπάρχουν κάνα-δυό προβλήματα. Η παράδοση φρέσκων πουλερικών σε 900 εστιατόρια σε όλη τη χώρα είναι αρκετά σύνθετη υπόθεση», ανακοίνωσε η KFC.«Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να προκάλεσε πρόβλημα σε κάποιους από εσάς τις τελευταίες ημέρες και να σας απογοήτευσε, όταν θέλατε στο μενού σας κοτόπουλο», πρόσθεσε η εταιρεία.

Μάλιστα ήταν τέτοιες οι αντιδράσεις του κόσμου, που μέχρι και ένα αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου αναγκάστηκε να δημοσιεύσει στο Twitter: «Σας παρακαλούμε μη μας απασχολείτε για την κρίση με τα KFC, δεν είναι θέμα της αστυνομίας, αν το αγαπημένο σας εστιατόριο δεν σερβίρει το μενού της προτίμησής σας».