Σύμφωνα με μελέτη της σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι συσκευασίες στα fast food περιέχουν μια χημική ουσία που επιβραδύνει τον μεταβολισμό, και κατά συνέπεια οι καταναλωτές δεν μπορούν να χάσουν κιλά.

Αναλυτικότερα, το περιτύλιγμα περιέχει χημικές ουσίες, τις υπερφθοροαλκυλικές (PFASs). Η έκθεση σε τέτοιες ουσίες φαίνεται ότι επιβραδύνει το μεταβολισμό.

Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα, από υφάσματα ρούχων μέχρι επιφάνειες μαγειρικών σκευών. Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail, μπορεί να διαπεράσουν το φαγητό και στη συνέχεια να απορροφηθούν από το αίμα.