Η McPizza μπήκε στο μενού της αλυσίδας fast food στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Καθώς, όμως,  δεν θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη προσθήκη, τελικά -λίγα χρόνια αργότερα- το πιάτο αφαιρέθηκε από το μενού.

Μόνο δύο καταστήματα των ΗΠΑ στις περιοχές Pomeroy (Ohio) και Spencer (West Virginia) κράτησαν τη McPizza στο μενού τους, γεγονός που τα έκαναν ιδιαίτερα δημοφιλή στους φίλους του fast food, οι οποίοι μάλιστα οδηγούσαν πολλές ώρες -από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και από τον Καναδά- απλά και μόνο για να μπορέσουν να δοκιμάσουν την περίφημη πίτσα.

It was worth the 9 hour drive let me tell you. . . . . . #pomeroy #ohio #pizza #mcpizza #retro #throwback #itsasgoodasiremember @mcdonalds

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Walter Moon (@walterjmoon) στις

Η McDonald’s, ωστόσο, αποφάσισε αυτό το καλοκαίρι -προς απογοήτευση των θαμώνων- να τερματήσει οριστικά από το μενού της αυτό το πιάτο.

Το καστάστημα του Pomeroy έβγαλε την εξής ανακοίνωση:

“Από τις 31 Αυγούστου δεν επιτρέπεται στο κατάστημα να πουλάει McPizza. Αυτή η απόφαση πάρθηκε από τα κεντρικά γραφεία της McDonald’s και όχι από το κατάστημα. Ήταν τιμή μας, που είμασταν ένα από τα δύο καταστήματα στις ΗΠΑ, που συνέχισαν να προωθούν αυτό το φοβερό προϊόν τα τελευταία 15 χρόνια”.