Θέλεις να αυξήσεις κατά 30% τις παραγγελίες του εστιατορίου σου που απευθύνονται σε εκείνους που θέλουν να πάρουν το φαγητό τους μαζί τους, take-out ή delivery; Επένδυσε στις online παραγγελίες.

Δεν είναι απλά ένα σύστημα που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις ήδη υπάρχουσες παραγγελίες, αλλά οι πλατφόρμες, που επιτρέπουν τις online παραγγελίες, αποτελούν το μέλλον τη βιομηχανίας της εστίασης. Με περισσότερους πελάτες να ψάχνουν την ευκολία του take-out και ειδικότερα του delivery, τα εστιατόρια θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ικανοποιήσουν αυτήν την ανάγκη χωρίς βέβαια να υποβαθμίσουν την εμπειρία για όλους εκείνους που συνεχίζουν να επιλέγουν να πάρουν το γεύμα τους εντός του χώρου του.

Η διαχείριση των take-out παραγγελιών από τα εστιατόρια δεν είναι κάτι, φυσικά, που εμφανίζεται τώρα για πρώτη φορά, αλλά η μετάβαση σε μια ψηφιακή πλατφόρμα μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα, εξοικονομώντας για τα εστιατόρια και χρόνο και χρήμα. Δεν χρειάζεται πλέον, ένας υπάλληλος να βρίσκεται συνέχεια με ένα τηλέφωνο στο χέρι για να παίρνει παραγγελίες κλπ.

Ένα παράδειγμα, που αναφέρεται στο upserve.com, αποτελεί το εστιατόριο Pizza Bruno, που με το που έκανε την μετάβαση, από την αναλογική διαδικασία, στην ψηφιακή πλατφόρμα, σημείωσε αύξηση των παραγγελιών κατά 10 %. Ανάλογα ποσοστά σημείωσαν πολλές ακόμη επιχειρήσεις της εστίασης με τελική αύξηση σε μικρό χρονικό διάστημα το 30%, σημειώνοντας επίσης μείωση του χρόνου απόκρισης, από 1.5 λεπτό σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Με λίγα λόγια, με περισσότερη ενσωμάτωση των τεχνολογιών, που προσφέρονται, μπορεί να βελτιωθεί εξαιρετικά γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό, τόσο η εμπειρία για τους πελάτες, που παραμένουν στο χώρο του εστιατορίου, όσο και για εκείνους που επιλέγουν να το πάρουν μαζί τους.

[Για περισσότερες ιδέες για να αυξήσετε τις πωλήσεις του εστιατορίου σας δείτε εδώ:
10 ιδέες για να αυξήσεις τις πωλήσεις του εστιατορίου σου]

1η δημοσίευση: 16 Απριλίου, 2018