Αν και το 2022 ήταν μία χρονιά καλύτερη οικονομικά για τα εστιατόρια καθώς η πανδημία του COVID-19 είχε αρχίσει να υποχωρεί, το νέο έτος επιφυλάσσει συνεχείς προκλήσεις για τους επιχειρηματίες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας επηρεάζουν τις λειτουργίες και τα σχέδια ανάπτυξης

Τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να μαστίζονται από καθυστερήσεις τόσο στην εφοδιαστική αλυσίδα όσο και στον κατασκευαστικό τομέα το 2023, καθώς οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού συνεχίζουν να περιορίζουν τις προμήθειες, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rishi Nigam, Διευθύνων Σύμβουλος της Franklin Junction. «Θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να παράγουμε πωλήσεις ώστε να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ της αύξησης τιμών, αλλά και της εξεύρεσης αποταμιεύσεων και της πραγματικής προσφοράς αξιόλογων αγαθών στου πελάτες», προσθέτει ο Nigam.

Ο αντίκτυπος των ελλείψεων στην εφοδιαστική αλυσίδα έχει αλλάξει τον τρόπο που η Titan Hospitality διαμορφώνει τα μενού της. Η διαθεσιμότητα και το κόστος των προϊόντων οδήγησαν την εταιρεία να τροποποιεί τα μενού ανά τρίμηνο ενώ αυτή η διαδικασία γινόταν δύο φορές το χρόνο. Η διατήρηση μίας τέτοιας συχνότητας ανάπτυξης μενού είναι σίγουρα δαπανηρή λόγω του κόστους εκτύπωσης, αλλά ο King θεωρεί ότι αυτή η στρατηγική είναι απαραίτητη ώστε η εταιρεία να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο κομμάτι του εφοδιασμού. Η Titan Hospitality έχει επικεντρωθεί σε πιάτα του μενού που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει διασταυρούμενα, ώστε να επιτύχει σταθερή ποιότητα στο φαγητό και να πουλά τα πιάτα σε λογική τιμή. Για παράδειγμα, η εταιρεία συνήθιζε να διαθέτει στο μενού ένα πιάτο με καβουρόψιχα, αλλά το κόστος του συστατικού αυτού αυξήθηκε στα 65$ ανά λίβρα, οπότε το εστιατόριο το αφαίρεσε. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να κάνετε τέτοιες αλλαγές στο μενού, τονίζει ο King. Η τιμή της πατάτας αυξήθηκε κατά 63% πέρυσι, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρέσετε από το μενού είδη σαν τις τηγανιτές πατάτες.

Ο King πιστεύει ότι η τρέχουσα αλυσίδα εφοδιασμού και οι πληθωριστικές πιέσεις θα διαρκέσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια προτού σταθεροποιηθούν, αναλογιζόμενος τα ποικίλα ζητήματα που επικρατούν και τείνουν δυστυχώς να επιδεινώνονται, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: www.restaurantdive.com