Πώς θα φαινόταν η ιδέα ένα εστιατόριο να στρέψει το βλέμμα του στην παράδοση κατά τις φετινές Απόκριες;

απόκριες

Οι Απόκριες, άλλωστε, είναι κατεξοχήν μια περίοδος που σχετίζεται με την παράδοση, αφού συνδέεται με τις γιορτές των αρχαίων χρόνων και μάλιστα τα διονυσιακά γλέντια. Η χαρά και ο ενθουσιασμός αυτής της γιορτής, όπως είναι ορατό, μεταφέρονται στο πέρασμα των χρόνων, με μικρές παραλλαγές σε συνήθειες, ήθη κι έθιμα.

Επειδή, λοιπόν, είναι μια γιορτή που περιέχει φαγητό, ποτό, μεταμφιέσεις και χορό, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να αναβιώσετε τις παραδόσεις στο εστιατόριό σας με λίγα και εύκολα βήματα:

  • Διακόσμηση.
    Η διακόσμηση τις Απόκριες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μάσκες, χρωματιστές κορδέλες, κομφετί και άλλα είδη μπορούν να συνυπάρξουν επιτυχώς και να δώσουν τη χαρούμενη καρναβαλίστικη αίσθηση που απαιτεί η γιορτή αυτή. Επομένως, μπορείτε να εντάξετε στολές προσωπικού, ώστε να συμμετέχετε όλοι ενεργά στους αποκριάτικους ρυθμούς, μοιράστε ρόλους καρναβαλιστών στα μέλη του προσωπικού για να δημιουργήσετε ένα κεφάτο κλίμα που θα μεταδοθεί σίγουρα και στους πελάτες.
  • Μενού.
    Σχετικά με το φαγητό και το μενού, μπορείτε να βασιστείτε στην εβδομάδα της «Κρεατινής» και της «Τυρινής». Πιο απλά, “Κρεατινή” λέγεται η δεύτερη εβδομάδα, επειδή κατά την παράδοση έτρωγαν κρέας χωρίς να νηστεύουν καμία ημέρα, ενώ όλη αυτή την εβδομάδα επικρατούσαν τα γλέντια. Από την άλλη πλευρά, “Τυρινή” λέγεται η τρίτη εβδομάδα, που στην πραγματικότητα ήταν μια προετοιμασία για τη νηστεία της Σαρακοστής και το μενού περιείχε κυρίως γαλακτοκομικά προϊόντα.Ακόμη, σε πολλές περιοχές της χώρας μας υπάρχουν παραδοσιακά πιάτα και φαγητά για την περίοδο της Αποκριάς που αξίζουν να υπάρχουν ως προτάσεις στο μενού ενός εστιατορίου. Ψάξτε στην παράδοση και η επιτυχία είναι σίγουρη.
  • Μουσική.
    Απαραίτητο συστατικό επιτυχίας είναι και η μουσική. Ο κόσμος που επιλέγει να βγει έξω με την παρέα του τη συγκεκριμένη περίοδο, αναζητά συνήθως έναν χώρο με έντονη και ζωηρή μουσική. Εάν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε να έχετε αυτές τις μέρες κάποιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, διαφορετικά, δημιουργήστε ένα κατάλληλο playlist που θα υπόσχεται να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη και κατ’ επέκταση την κατανάλωση.

1η δημοσίευση: 11 Φεβρουαρίου, 2019