Ένα εστιατόριο ή μία καφετέρια είναι μία επιχείρηση και, είτε αποτελείται από λίγους, είτε πολλούς υπαλλήλους, δεν παύει να είναι μία μηχανή -και για να δουλέψει σωστά- χρειάζεται τα μέλη της ομάδας, να συνεργαστούν και να είναι ικανοποιημένα. Πώς, λοιπόν, εσείς ως υπεύθυνος ενός μαγαζιού μπορείτε να δημιουργήσετε ένα καλό κλίμα στην ομάδα σας;

1. Κάθε μέρα και κάτι νέο

Ένας από τους βασικούς λόγους που μία επιχείρηση μπορεί να βαλτώσει είναι επειδή δεν υπάρχει εξέλιξη, δεν υπάρχει κάτι νέο. Γι αυτό φροντίστε οι υπάλληλοί σας να εκπαιδεύονται και να είναι πάντα ενημερωμένοι. Διοργανώστε σεμινάρια, πληρώστε τη συμμετοχή τους σε μία ημερίδα και προτρέψτε τους να μαθαίνουν συνέχεια νέα πράγματα, που τους κάνουν καλύτερους. Προσπαθήστε να είστε ένας μέντορας και όχι απλά ο διευθυντής τους.

2. Δώστε κίνητρο

Φροντίστε να επιβραβεύετε συχνά την προσπάθεια των υπαλλήλων σας και σε πιο πρακτικό επίπεδο. Δώρα, bonus στο μισθό και άδειες, θα τους κάνουν να προσπαθήσουν περισσότερο και να ανταμειφθούν σύντομα για την καλή τους δουλειά. Προσέξτε, ωστόσο, να μη δημιουργηθεί ανταγωνιστική ατμόσφαιρα ανάμεσα στους υπαλλήλους σας, μιας κι αυτό θα είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

3. Χτίστε την ομάδα

Οι υπάλληλοί σας πρέπει να νιώσουν μία ομάδα κι εσείς είστε αυτός, που θα τους ενώσει. Ενθαρρύνετέ τους, λοιπόν, να γνωριστούν μεταξύ τους, κανονίστε συναντήσεις κάθε εβδομάδα, ξεφύγετε από το καθιερωμένο επαγγελματικό meeting και συζητήστε, ανταλλάσοντας απόψεις. Μιλήστε, κάνετε πλάκα, κανονίστε εξόδους με όλους τους υπαλλήλους σας και δημιουργήστε ένα φιλικό κλίμα.

 

Source :