H Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και, φυσικά, της Σαρακοστιανής νηστείας. Η νηστεία για πολλούς από τους πελάτες που θα επισκεφθούν ένα εστιατόριο, είναι, άλλοτε μια ευκαιρία για αποτοξίνωση και, άλλοτε μια συνειδητή επιλογή. Ένα εστιατόριο, λοιπόν, οφείλει να σεβαστεί τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών του που προκύπτουν, ανανεώνοντας τον κατάλογό του.

 

Τι σημαίνει, όμως, αυτό με πιο απλά λόγια; Πολύ απλά, σημαίνει πως το εστιατόριό σας έχει  την ευκαιρία να αναδειχθεί και να ικανοποιήσει τους πελάτες μετατρέποντάς τους σε τακτικούς πελάτες, κάνοντας μόνο μερικές μικρές αλλαγές και κάποιες προσθήκες στο μενού.

Παρακάτω, λοιπόν, θα δείτε, μερικές χρήσιμες συμβουλές για την Καθαρά Δευτέρα, και κατ’ επέκταση την περίοδο της Σαρακοστής.

Αρχικά,  χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία για τον κατάλογο. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό θα γίνει,είναι απλός, αφού το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να βγουν μερικά πιάτα από το μενού και να αποκτήσουν κεντρική θέση τα σαρακοστιανά πιάτα. Μια ακόμη, λύση είναι να δημιουργηθούν ολοκληρωμένα μενού. Τα πακέτα μενού, με ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπιο και τα παρεμφερή είναι μια ιδανική λύση που γλιτώνει τους πελάτες από την διαδικασία της δύσκολης επιλογής των νηστίσιμων πιάτων από έναν κατάλογο.

Στη νηστεία, μεγάλο ρόλο μπορούν να παίξουν και τα ορεκτικά σε συνδυασμό με τα κατάλληλα ποτά. Πολύ απλά στα θαλασσινά, τη φάβα κλπ ταιριάζει τέλεια το ούζο, το τσίπουρο και αντίστοιχα ποτά.  Ακόμη και το κρασί ταιριάζει με το νηστίσιμο μενού, απλά θα πρέπει να γίνει μια σωστή επιλογή.

Τέλος, σημασία έχει να μελετηθεί σωστά και το επιδόρπιο. Το γλυκό μετά από ένα ολοκληρωμένο γεύμα είναι αυτό που καθορίζει τη συνολική εμπειρία, αφού είναι εκείνο που οι πελάτες θυμούνται καλύτερα. Μερικές ενδιαφέρουσες και νόστιμες ιδέες είναι ο χαλβάς, τα γλυκά με κύριο υλικό το ταχίνι, οι ξηροί καρποί, η μαύρη σοκολάτα, και φυσικά η πολλή φαντασία που θα δημιουργήσει μοναδικά γλυκά με τα παραπάνω ως βασικά υλικά.