Υπάρχουν μέρες πιο χαλαρές με λιγότερους πελάτες, αλλά υπάρχουν κι αυτές, που οι πελάτες κάνουν ουρά για ένα τραπέζι. Αυτές είναι οι καλές μέρες, αλλά, επειδή σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει μισή ώρα μέχρι να κάτσει τελικά στο τραπέζι, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την ώρα αναμονής.

μείωση χρόνου αναμονής

Ο σωστός αριθμός τραπεζιών

Ανάλογα με το ύφος του μαγαζιού και τους πελάτες σας, πρέπει να έχετε και τον αντίστοιχο αριθμό τραπεζιών. Μπορεί τα μικρά τραπέζια για δύο να είναι ωραία, αλλά αν έχετε ένα πιο οικογενειακό εστιατόριο ή οι περισσότεροι πελάτες σας έρχονται σε παρέες άνω των 4 ατόμων, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ή στρογγυλά τραπέζια, για να μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να ενώσετε τραπέζια, ώστε να χωρέσουν όλοι.

Η διαρρύθμιση του χώρου κάνει την διαφορά

Εμπιστευτείτε τη γνώμη ενός ειδικού και διαμορφώστε το χώρο, έτσι ώστε να υπάρχουν ανοιχτά περάσματα, διάδρομοι και χωρίσματα. Ένας από τους βασικούς λόγους των καθυστερήσεων είναι το αργό service, οπότε φροντίστε να υπάρχει ο κατάλληλος χώρος, για να μπορούν οι σερβιτόροι και οι πελάτες να κινούνται πιο εύκολα.

Επαρκές προσωπικό

Ένα πρόβλημα που πάλι σχετίζεται με το αργό service και, κατ΄ επέκταση, και με την αναμονή των πελατών, είναι το μη επαρκές προσωπικό. Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να σας σπρώχνει στις περικοπές και μαζί και στην μείωση του προσωπικού, αλλά η πολύωρη αναμονή, η καθυστέρηση στο σερβίρισμα και το αργό καθάρισμα των τραπεζιών θα σας κοστίσει περισσότερο αν οι πελάτες απογοητευτούν.

Ενημερωμένο σύστημα κρατήσεων

Πλέον με όλες τις εφαρμογές, που υπάρχουν για κινητά και υπολογιστές, δεν υπάρχει χώρος για λάθη στις κρατήσεις. Εγκαταστήστε ένα ημερολόγιο με πρόγραμμα για κρατήσεις, μελετήστε το, προσέξτε μην συμπέσουν οι κρατήσεις και φροντίστε πάντα να υπάρχουν και μερικά διαθέσιμα τραπέζια.

Αντιπερισπασμός, ο απαραίτητος

Το βασικότερο, ίσως, είναι να απασχολήσετε τους πελάτες σας όσο περιμένουν. Προσφέρετέ τους ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ του μαγαζιού. Αν έχετε live μουσική, φροντίστε να περιμένουν σε ένα μέρος, που θα μπορούν να ακούν και να βλέπουν τους μουσικούς. Αν ταιριάζει στο ύφος του μαγαζιού, εγκαταστήστε μερικά ηλεκτρονικά arcade παιχνίδια ή κλασσικά παλαιότερα ηλεκτρονικά, όπως ο Pacman, που δίνουν και μία vintage αίσθηση.