Εναλλακτικές λύσεις για την παραδοσιακή χρηματοδότηση για ένα εστιατόριο. 

εστιατόριο

Εάν έχετε μια φανταστική ιδέα για ένα εστιατόριο, αλλά δεν έχετε τα χρήματα για να αποκτήσετε το δικό σας, μην ανησυχείτε. Ακόμα κι αν η αξιολόγηση της πιστοληπτικής σας ικανότητας είναι λιγότερο από καλή, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το όνειρό σας.

Υπάρχουν τρόποι για να ανοίξετε ένα εστιατόριο όταν δεν έχετε πολλά χρήματα. Οι τράπεζες μπορεί να μην είναι πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν το όνειρό σας, αλλά άλλοι που μπορεί να συμφωνούν με την καυτή νέα ιδέα σας μπορεί να θεωρούν ότι αξίζει μια επένδυση.

Κόστος ανοίγματος νέου εστιατορίου
Το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου κοστίζει περίπου από 50.000 ευρώ και αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεστε. Αυτά είναι τα στοιχεία για ένα μικρό, απλό εστιατόριο. Εάν δεν διαθέτετε τόσο πολλά μετρητά, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να δανειστείτε από τα κεφάλαια της οικογένειάς σας. Οι παραδοσιακές τράπεζες πιθανότατα δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν το όνειρο του εστιατορίου σας εάν έχετε κακή πιστοληπτική ικανότητα. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι άλλοι μπορεί να κοιτάξουν πέρα ​​από αυτή την ικανότητα και να σας προσφέρουν χρηματοδότηση.

Οι “από μηχανής” επενδυτές 
Ο όρος «από μηχανής Επενδυτής» αναφέρεται σε έναν πλούσιο άνθρωπο που βοηθά στη χρηματοδότηση μιας ιδέας ή επιχειρηματικού σχεδίου. Παραδοσιακά, ένας επενδυτής “άγγελος” θα σας δώσει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την επιχειρηματική σας ιδέα με αντάλλαγμα την ιδιοκτησία. Παρά το αγγελικό όνομα, αυτοί οι τύποι επενδυτών δεν δίνουν χρήματα επειδή απλά τα διαθέτουν. Αυτοί οι επενδυτές βλέπουν την αξία στην επιχειρηματική σας ιδέα και πιστεύουν ότι θα πάρουν κάτι σε αντάλλαγμα για την επένδυσή τους. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος επενδυτής μπορεί να σας βοηθήσει να αντισταθμίσετε το κόστος εκκίνησης για το εστιατόριο σας, ανακατασκευάζοντας έναν χώρο σε ένα κτίριο που τους ανήκει. Σε αντάλλαγμα, υπογράφετε μια μακροχρόνια μίσθωση με τον επενδυτή, εξασφαλίζοντας ότι έχει έναν μακροπρόθεσμο ενοικιαστή στο κτίριο που θα μπορούσε να προσελκύσει άλλους ενοικιαστές.

Ένα έτοιμο επιχειρηματικό σχέδιο
Εάν υπάρχει ένας γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή σας που επενδύει σε ακίνητα ή άλλες επιχειρήσεις, σκεφτείτε να έρθετε σε επαφή. Απλά βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για αυτήν επαφή. Έχετε ένα καλά σχεδιασμένο γραπτό επιχειρηματικό σχέδιο έτοιμο να περιγράψει την ιδέα σας, το κοινό-στόχο, το κόστος εκκίνησης και τις προβλεπόμενες πωλήσεις. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τον τύπο του εστιατορίου που θέλετε να ανοίξετε, το αναγνωρισμένο κοινό-στόχο σας και έναν λεπτομερή προϋπολογισμό. Επίσης, συμπεριλάβετε τα δικά σας προσόντα ως ιδιοκτήτης επιχείρησης. Αν δεν έχετε εμπειρία εστιατορίου, σκεφτείτε ποια άλλα είδη εμπειριών θα φέρετε στο τραπέζι.

Ξεκινήστε με μια επιχείρηση Catering
Το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου απαιτεί μεγάλο προγραμματισμό και κόστος υλοποίησης. Ένας εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε να αποκτήσετε ένα εστιατόριο είναι να κάνετε μερικές εργασίες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, δηλαδή catering. Οι εκδηλώσεις εστίασης, ακόμη και τα μικρά πάρτι στο σπίτι, απαιτούν όλα τα στοιχεία λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού και της τιμολόγησης του μενού, του μάρκετινγκ, του προϋπολογισμού, της προετοιμασίας φαγητού, της εξυπηρέτησης πελατών, της ασφάλισης και της τήρησης οικονομικών βιβλίων. Μετά από μερικές εργασίες catering, εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ενθουσιασμένοι και αφοσιωμένοι για άνοιγμα ενός εστιατορίου, τότε προχωρήστε.