Μπορεί να λένε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη, ωστόσο με τα σωστά εργαλεία στα χέρια σας μπορεί τουλάχιστον τα βασικά να γίνουν ευκολότερα.

coffee1

Στο ξεκίνημα της νέας επιχείρησης σας ο εξοπλισμός παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του κόστους, αλλά σίγουρα αξίζει τα χρήματα του. Στον σωστό εξοπλισμό θα βασιστείτε για να κάνετε καλύτερα και ευκολότερα τη δουλειά σας, ενώ όσο πιο… ιδιαίτερος είναι, τόσο περισσότερο προσελκύει.

Μία από τις σημαντικότερες εργασίες σας λοιπόν, είτε ξεκινάτε μία ολοκαίνουργια επιχείρηση café, είτε θέλετε μία  ανακαίνιση είναι η επιλογή του εξοπλισμού. Το σημαντικό βέβαια είναι να ταιριάζει ακριβώς στο ύφος του καταστήματός σας και να φανεί ένας αξιόπιστος σύμμαχος.

  1. Προμηθευτείτε τα είδη σερβιρίσματος, τα οποία μπορούν να κάνουν την διαφορά. Δείτε τον ανταγωνισμό και κάντε τη διαφορά δίνοντας σημασία ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, στα ποτήρια, τις κανάτες, τις γαλατιέρες, τους δίσκους σερβιρίσματος, τις κούπες, τα μπολ, τα πιάτα και τα ντιπάκια. Ό,τι φτάνει στον πελάτη πρέπει να είναι προσεγμένο και ότι μένει πίσω ένας αξιόπιστος σύμμαχος στη δουλειά.
  1. Τα μηχανήματα του καφέ είναι φυσικά στην πρώτη γραμμή του εξοπλισμού. Δώστε έμφαση στην ποιότητα, την άνεση χειρισμού και την ταχύτητα. Μην ξεχάσετε βέβαια την αισθητική. Άλλωστε σε ένα καφέ πολλοί ρίχνουν ένα βλέμμα στα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε.
  1. Στα είδη που πλαισιώνουν έναν σωστό εξοπλισμό είναι και τα έπιπλα και οι κατασκευές όπου εκεί έχει μεγάλη σημασία το ύφος και το στυλ που εσείς θέλετε να δώσετε. Αν θα είναι ομοιόμορφα ή όχι, αν θα «παίζουν» μέσα στο χώρο και πώς θα γίνεται εναλλαγή στο design είναι δική σας επιλογή.
  1. Δώστε μεγάλη σημασία στη «βιτρίνα». Εκεί μην ξεχνάτε ότι είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της… Είναι η βιτρίνα. Προσέξτε λοιπόν τις κατασκευές και τον εξοπλισμό.
  1. Μη δώσετε όλη την ενέργεια στην «πρόσοψη». Κρατήστε αρκετή για τον σωστό εξοπλισμό της κουζίνας τους με τα κατάλληλα και αξιόπιστα μηχανήματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους χωρίς προβλήματα και ημίμετρα, την τήρηση των προτύπων ποιότητας τροφίμων, την ορθή υγιεινή πρακτική σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την αποθήκευση μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Ο εργονομικός και λειτουργικός σχεδιασμός πριν από όλα, διασφαλίζει μια εύρυθμη λειτουργία κουζίνας και μπαρ και πετυχαίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Σωστούς διαδρόμους, επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους, ξεχωριστά ψυγεία με ανάλογες θερμοκρασίες.
  1. Το station Bar είναι απαραίτητο και υπάρχουν στο εμπόριο πολλές κατασκευές είναι επεκτάσιμες – ανάλογα με τις ανάγκες σας – και αποτελούν την ιδανική λύση για περιορισμένους χώρους.
  1. Δώστε σημασία σε επαγγελματικούς λεμονοστίφτες-πορτοκαλοστίφτες που επιτρέπουν στους επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν το 100% του χυμού όπως και στα επαγγελματικά blender για πολλαπλές χρήσεις όπως την θραύση πάγου, την παρασκευή χυμών και smoothies.
  1. Σε περιπτώσεις που ταυτόχρονα παρέχετε σνακ στο κατάστημα θα χρειαστείτε επαγγελματικές τοστιέρες που ταυτόχρονη χρήση πλατό, ενώ αν το σνακ επεκτείνετε σε κρέπες και βάφλες τότε υπάρχουν επαγγελματικές βαφλιέρες και κρεπιέρες. Αν έχετε αποφασίσει να αντικαταστήσετε τα πατατάκια με πατάτες τηγανητές στο «κλαμπ», τότε θα βρείτε μι καλή επαγγελματική φριτέζα.
  1. Για να επιστρέψουμε στη σάλα μην ξεχάσετε να δώσετε σημασία σε ένα αξιόπιστο επαγγελματικό σύστημα ψύξης και σε ένα ανάλογο θέρμανσης, τόσο για το εσωτερικό, όσο και για το εξωτερικό.
  1. Συσκευές μπεν μαρί θα βρείτε ανάλογα με τις ανάγκες σας επιτραπέζιες ή επιδαπέδιες, με ή χωρίς βιτρίνα και αν θέλετε με ή χωρίς βρυσάκι απορροής.

 

Πηγή: Supply.gr, o 1ος Online Οδηγός Προμηθευτών για την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας