Η προετοιμασία για να ανοίξετε ένα νέο εστιατόριο μπορεί να είναι κουραστική, αλλά είναι καθοριστική για την πορεία του εστιατορίου. Υπάρχουν, συγκεκριμένα, μερικοί διαφορετικοί τομείς που πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς, από τη χρηματοδότηση έως και τη στελέχωση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

restaurant design εστιατόριο

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα, πολύ σημαντικά πράγματα για να λάβετε υπόψιν προτού ανοίξετε τις πόρτες του εστιατορίου σας στο ευρύ κοινό.

Η ιδιοκτησία ενός εστιατορίου είναι επάγγελμα
Η ιδιοκτησία ενός εστιατορίου σημαίνει ότι θα είστε στην εργασία κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, ειδικά στην αρχική του φάση. Τι γίνεται με την προσωπική σας ζωή, την οικογένεια, και τους φίλους; Οι δικοί σας άνθρωποι ενδεχομένως να παραμεληθούν, και να υπάρχει δυσαρέσκεια στο περιβάλλον σας. Επομένως, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας κατά πόσον οι δικοί σας άνθρωποι είναι σε θέση να διαχειριστούν την δικής σας μεγάλη απουσία.

Ποτέ μην υποθέσετε ότι οι πελάτες θα έρθουν τρέχοντας
Φυσικά και χρειάζεται αισιοδοξία όταν πρόκειται να ανοίξει ένα εστιατόριο, αλλά είναι σημαντικό να μην τρέφετε φρούδες ελπίδες.  οι πελάτες μπορεί να έρθουν, ή να δηλώσουν ότι θα έρθουν αλλά να μην το κάνουν ποτέ, ή ακόμα και να έρθουν κάποια στιγμή και να μην επιστρέψουν ποτέ. Τα ενδεχόμενα είναι πολλά και χρειάζεται ειδικός χειρισμός και σωστή αντίληψη.

Σκεφτείτε πολύ καλά την πρόσληψη μελών της οικογένειας ή φίλων
Παρόλο που υπάρχουν πολλές επιτυχημένες οικογενειακές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για την πρόσληψη συγγενών ή φίλων. Με κάτι τέτοιο, αλλάζετε ολόκληρη τη δυναμική της σχέσης σας όταν γίνετε το αφεντικό των συγγενών σας ή των φίλων σας, γεγονός που δεν οδηγεί πάντοτε στα ιδανικά αποτελέσματα.

Να έχετε ένα σαφές επιχειρηματικό σχέδιο
Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους είναι νέοι στη βιομηχανία τροφίμων και εστιατορίων. Χωρίς ένα σαφές επιχειρηματικό σχέδιο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα που δεν είχατε εξετάσει προηγουμένως, όπως οι άδειες χρήσης, οι υγειονομικοί κανόνες  και οι φορολογικοί νόμοι.

Δημιουργήστε ένα μοναδικό μενού
Το ιδανικό μενού εστιατορίου προσφέρει ισορροπία μοναδικών πιάτων, παλιών και νέων αγαπημένων.

Επιλέξτε την τέλεια τοποθεσία.
Πριν να δημιουργήσετε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, να γράψετε ένα μενού ή να πάτε στην τράπεζα για να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πού ακριβώς θα βρίσκεται το εστιατόριό σας. Η τοποθεσία του εστιατορίου είναι εξίσου σημαντική για την επιτυχία του όπως ακριβώς το εξαιρετικό φαγητό και η εξυπηρέτηση.