τροφημα-εστιατόριο, προμηθευτές τροφίμων

Η επιτυχία μίας καφετέριας ή ενός  εστιατορίου, καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα προϊόντα που σερβίρει. Όσο χαμηλές και αν είναι οι τιμές σας, ο πελάτης δεν θα σας προτιμήσει, εάν δεν ικανοποιηθεί από την παραγγελία του. Συνεπώς, είναι μεγάλης σημασίας να επιλέξετε σωστά τους προμηθευτές σας. Τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να επιλέξετε προμηθευτές τροφίμων είναι τρία και εξίσου σημαντικά.

Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο είναι η ποιότητα. Ένα προϊόν που στερείται ποιότητας, στερείται συνήθως γεύσης και διατροφικής αξίας και πολύ πιθανόν – ακόμη και αν δεν σας κόστισε πολύ – να σας κοστίσει τελικά ακριβά, εάν γίνει αιτία να χάσετε πελάτες. Είναι σημαντικό, πριν κλείσετε συμφωνία με κάποιους προμηθευτές, να ελέγξετε τη φήμη των προμηθευτών αυτών στην αγορά.

Δεύτερο κριτήριο είναι η τιμή. Το κόστος των προϊόντων σας πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε να σας αφήνει περιθώρια κέρδους, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα. Καλό θα ήταν να κάνετε μια έρευνα αγοράς, πριν συνεργαστείτε με κάποιους προμηθευτές, ώστε να κάνετε σύγκριση τιμών.

Τρίτο κριτήριο είναι η ασφάλεια και η σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά την αποθήκευση και μεταφορά των προϊόντων. Αναλυτικότερα, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι προμηθευτές σας διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας, ότι φυλάσσουν και μεταφέρουν τα προϊόντα στις σωστές θερμοκρασίες, φέροντας τον προβλεπόμενο ρουχισμό, καθώς και ότι είναι τυπικοί στις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης των προϊόντων αλλά και στις ημέρες και ώρες παράδοσής τους.

Ποιότητα, τιμή και σωστή συνεργασία είναι οι λέξεις κλειδιά για να επιλέξετε τον καταλληλότερο – για την επιχείρησή σας – προμηθευτή.