Παρά την αυξανόμενη εστίαση στη διατροφή και τις πιο υγιεινές επιλογές εστιατορίων, η βιομηχανία γρήγορου φαγητού συνεχίζει να είναι ισχυρή και οφείλεται κυρίως στην προσαρμοστικότητα και την προθυμία της να ακούει τις ανάγκες των πελατών της και να κάνει τις αντίστοιχες αλλαγές. Σήμερα, η ζωή έχει ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ και οι περισσότεροι άνθρωποι λόγω της κρίσης στην οικονομία παρακολουθούν κάθε ευρώ, οπότε η ανάγκη για επιλογές γρήγορου και οικονομικού φαγητού είναι ακόμα ισχυρή.

Ακολουθούν ορισμένες τάσεις στο γρήγορο φαγητό:

  • Ένα πράγμα που θα κυριαρχήσει σύντομα είναι τα πικάντικα τρόφιμα. Οι άνθρωποι τα τρώνε και έτσι θα δείτε περισσότερα εστιατόρια γρήγορου φαγητού που προσφέρουν περισσότερα πιάτα για να δελεάσουν τον πικάντικο ουρανίσκο.
  • Με τις συνεχιζόμενες αυξημένες τιμές στο βόειο κρέας και την προσοχή στους κινδύνους για την υγεία της υπερβολικής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, όλο και περισσότερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού αυξάνουν τις επιλογές κοτόπουλου.
  • Ο καφές cold brew, όπου οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ βυθίζονται σε νερό θερμοκρασίας δωματίου ή κρύο νερό για τουλάχιστον 12 ώρες, αυξάνεται σε δημοτικότητα. Οι άνθρωποι προσελκύονται από τις τολμηρές γεύσεις του και ακόμη και σε πιο κρύους μήνες οι άνθρωποι το επιλέγουν περισσότερο από το παραδοσιακό ζεστό φλιτζάνι καφέ.
  • Το χρώμα των βασιλιάδων για αιώνες, το μωβ, εμφανίζεται επίσης περισσότερο στα πιάτα των ανθρώπων. Από μωβ λάχανο και acai έως μωβ γλυκοπατάτες και καλαμπόκι, θα δείτε περισσότερα μωβ φαγητά και πιάτα στο μενού ακόμη και σε αλυσίδες fast food.
  • Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρχε η άποψη ότι πάρα πολλά αυγά ήταν ανθυγιεινά, αλλά πρόσφατα ξεκίνησαν να κάνουν την επιστροφή τους ως μια υγιής επιλογή για πρωτεΐνες. Επομένως, περιμένετε να δείτε τα αυγά να εμφανίζονται σε περισσότερα πιάτα, και ειδικά ο κρόκος.

Πηγή: www.mbbmanagement.com