Για πολλούς ανθρώπους το να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Βρίσκουν το σωστό χώρο για ενοικίαση εστιατορίων, ασφαλή χρηματοδότηση και σχεδιάζουν ένα μοναδικό εστιατόριο. Όλα τα κομμάτια αρχίζουν να συνδέονται. Αλλά για τους υπολοίπους, η δημιουργία ενός νέου εστιατορίου αποτελεί ένα αποθαρρυντικό έργο.

εστιατόριο

Πώς παίρνετε ένα δάνειο; Ποιο είναι το καλύτερο είδος εστιατορίου για να δημιουργηθεί; Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο χώρος; Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, πριν από τη δημιουργία, τι πρέπει να κάνετε ακριβώς πριν από την ημέρα έναρξης, και τι συμβαίνει όταν το εστιατόριό σας είναι έτοιμο;

Γιατί να είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου;
Προτού προχωρήσετε περαιτέρω στη διαδικασία ανοίγματος ενός εστιατορίου, αναρωτηθείτε πρώτα γιατί θέλετε να το κάνετε. “Γιατί θέλω να έχω το δικό μου εστιατόριο;” Επειδή δεν είναι όλοι γεννημένοι για να γίνουν ιδιοκτήτες εστιατορίου. Επειδή, ενώ αυτοί είναι όλοι οι βάσιμοι λόγοι για να σκεφτεί κανείς για το άνοιγμα ενός εστιατορίου – δεν είναι αρκετό από μόνο του. Πρέπει να αισθάνεστε άνετα με την ιδέα να είστε επικεφαλής – όχι μόνο μιας κουζίνας, αλλά ολόκληρου του προσωπικού και ολόκληρης της επιχείρησης, καθώς είναι μεγάλη ευθύνη.

Είναι επίσης σημαντικό να συμπεριλάβετε την οικογένειά σας στην απόφαση να ανοίξετε ένα εστιατόριο. Εάν είστε παντρεμένοι και / ή έχετε παιδιά, λάβετε υπόψη ότι η κατοχή ενός εστιατορίου σημαίνει μέρες και νύχτες μακριά από το σπίτι. Είστε εντάξει με τα Σαββατοκύριακα εργασίας και τις αργίες; Είστε εντάξει αν δεν μπορείτε να βρεθείτε σε όλα τα παιχνίδια ποδοσφαίρου του παιδιού σας; Ο/Η σύζυγός σας πρόκειται να σας υποστηρίξει στις προσπάθειές σας; Αν σχεδιάζετε ένα εστιατόριο οικογενειακής διασκέδασης, σκεφτείτε αν οι σχέσεις σας είναι αρκετά ισχυρές ώστε να συνεργαστείτε και να ζήσετε μαζί.

Τέλος, εξετάστε τα προσωπικά σας οικονομικά και αποφασίστε εάν ο κίνδυνος αξίζει την ανταμοιβή. Ανάλογα με αυτό που κάνετε σήμερα για δουλειά, το άνοιγμα του δικού σας εστιατορίου μπορεί να σημαίνει να αφήνετε ένα σταθερό μισθό και παροχές εργοδότη όπως η ασφάλιση υγείας και οι αμειβόμενες διακοπές. Είστε έτοιμοι να κάνετε αυτό το άλμα; Έχετε ένα ουσιαστικό οικονομικό μαξιλάρι για να σας βοηθήσει να φτάσετε στην ημέρα έναρξης; Εάν όχι, πώς θα το κάνετε αυτό; Και όταν το εστιατόριό σας είναι ανοιχτό, πόσα περιμένετε να πληρώσετε κάθε εβδομάδα;

Πριν από την ημέρα έναρξης.
Αφού διαπιστώσετε γιατί θέλετε να ανοίξετε το δικό σας εστιατόριο, ήρθε η ώρα να φτάσετε στη δουλειά. Τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν φτάσετε στην ημέρα έναρξης περιλαμβάνουν τα προφανή: να αποφασίσετε ποιο είδος εστιατορίου θέλετε να ανοίξετε, να βρείτε έναν καλό χώρο για ενοικίαση ή αγορά, να γράψετε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο και να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση.

Η επιλογή μιας ιδέας εστιατορίου μπορεί να είναι θέμα προσωπικού γούστου, τάσεων ή ακόμη μπορεί να διαμορφωθεί από τον τρέχοντα ανταγωνισμό. Μεγάλοι παράγοντες, επίσης, αποτελούν η τιμή ενοικίασης ή μίσθωσης, η προβολή, οι γειτονικές επιχειρήσεις και το μέγεθος. Στη συνέχεια, υπάρχουν σκέψεις όπως ποιος πληρώνει για ανακαινίσεις – εσείς ή ο ιδιοκτήτης;

Η σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι η δική σας δουλειά. Θα απαιτήσει από εσάς να διερευνήσετε το κόστος που σχετίζεται με το άνοιγμα ενός εστιατορίου, να αναλύσετε τα ανταγωνιστικά εστιατόρια της περιοχής και να διαπιστώσετε εάν υπάρχουν αρκετές πιθανές επιχειρήσεις στην περιοχή για το εστιατόριο σας. Στο πλαίσιο ενός επιχειρηματικού σχεδίου, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε πιθανά προβλήματα, όπως η μικρή ταμειακή ροή, και πώς σκοπεύετε να τα αντιμετωπίσετε. Η δημιουργία ενός καλού επιχειρηματικού σχεδίου είναι παρόμοιο με ένα χάρτη πορείας.

Σχεδιασμός μενού.
Ένα από τα μεγαλύτερα μέρη του ανοίγματος ενός νέου εστιατορίου είναι η δημιουργία του μενού, καθώς ένα μενού είναι κάτι περισσότερο από μια λίστα των ειδών και των τιμών. Είναι το εστιατόριό ολόκληρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι έρχονται να τρώνε στο εστιατόριό σας. Επειδή τους αρέσει το μενού (και το μαγείρεμα).  Ακόμη και μετά την ημέρα έναρξης, θα πρέπει να ενημερώνετε περιοδικά το μενού σας για να βεβαιωθείτε ότι το κόστος των τροφίμων είναι σωστό.

Μετά την Ημέρα Έναρξης.
Μόλις περάσουν οι πρώτες εβδομάδες, είναι καιρός να στρέψετε την προσοχή σας στο μάρκετινγκ και την εκτίμηση του πελάτη. Ακόμα και πριν να είστε ανοιχτοί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση με τους πελάτες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Μετά την ημέρα έναρξης, θα θελήσετε να διατηρήσετε την ορμή με μια επιθετική διαφημιστική καμπάνια, για να ενθαρρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να δοκιμάσουν το νέο σας εστιατόριο.

Υπάρχει πολλή δουλειά ανάμεσα στο όνειρο να ξεκινήσετε το δικό σας εστιατόριο και την ημέρα έναρξης, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης της σωστής θέσης, της σύνταξης ενός επιχειρηματικού σχεδίου και της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Μόλις το εστιατόριό σας είναι έτοιμο, η εργασία δεν σταματά εκεί. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σχέδιο μάρκετινγκ, να τροποποιήσετε το μενού σας, να εκπαιδεύσετε το προσωπικό και να παρακολουθήσετε προσεκτικά τις ταμειακές ροές και τον προϋπολογισμό σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη πορεία για το εστιατόριο των ονείρων σας.

1η δημοσίευση: 25 Σεπτεμβρίου, 2018