Εάν διοργανώνετε δείπνα για την οικογένεια και τους φίλους σας με κάθε ευκαιρία που σας δίνεται, είστε πάντα ενημερωμένοι για τις τάσεις των τροφίμων και έχετε επιχειρηματικό πνεύμα, το να ξεκινήσετε μια επιχείρηση catering είναι κάτι που σας ταιριάζει. Έχετε το πλεονέκτημα να αρχίσετε με μικρές παραγγελίες, και με σχετικά χαμηλό κόστος, και να χτίζετε την επιχείρησή σας καθώς κερδίζετε περισσότερους πελάτες.

catering

Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο έναρξης και δημιουργίας μια επιχείρησης catering, με στόχο την επιτυχία, σύμφωνα με το WikiHow.

 1. Βρείτε την εξειδίκευση του δικού σας catering.
  Σκεφτείτε τι φαγητό σας αρέσει να παρασκευάζετε. Το catering, όπως και κάθε άλλη επιχείρηση, πρέπει να έχει ρίζες σε ένα πραγματικό ενδιαφέρον και πάθος. Μερικές ιδέες για το είδος της κουζίνας περιλαμβάνουν το casual μεσημεριανό ή βραδινό φαγητό, φαγητό για δεξιώσεις ή γάμους, προσφορά μόνο επιδορπίων ή μόνο ποτών, cocktail κλπ.
  Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός μενού! Κάνοντας αυτό πρώτα, μπορείτε να υπολογίσετε πόσο χώρο θα χρειαστείτε, τι συσκευές θα πρέπει να εγκαταστήσετε και τι εισφορές να αναμένετε. Εξίσου σημαντικό είναι να δοκιμάσετε τα πιάτα σας. Μόλις κατασταλάξετε σε ένα μενού, διοργανώστε ένα πάρτι για να δοκιμάσετε τα πιάτα σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ρωτήστε τους για ειλικρινές feedback για όλη την εμπειρία – τόσο το φαγητό όσο και την υπηρεσία.
 2. Εξασφαλίστε τον χώρο και τις προμήθειές σας.
  Βρείτε ένα χώρο προς ενοικίαση. Ακόμη και αν ξεκινήσετε με τις μικρές δουλειές, οι περισσότεροι νόμοι απαγορεύουν τη λειτουργία επιχειρήσεων catering από μια κουζίνα σπιτιού. Σημαντικό είναι να ελέγξετε τους υγειονομικούς κώδικες για να μάθετε τι είδους χώρος θα πρέπει να νοικιάσετε. Ακόμη, οι εργασίες εστίασης απαιτούν επαγγελματικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι συνήθως πιο ακριβός από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα του σπιτιού σας.
  Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό και αντιληφθείτε τι ακριβώς θα χρειαστείτε για την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησής σας. Τέλος, θα πρέπει να αγοράσετε τον εξοπλισμό τροφοδοσίας που θα χρησιμοποιήσετε στο χώρο σας. Ο εξοπλισμός που επιλέγετε εξαρτάται από τον τύπο υπηρεσίας που θέλετε να παρέχετε, αλλά τουλάχιστον θα χρειαστείτε πιατάκια και σκεύη σερβιρίσματος.
 3. Στήστε την επιχείρησή σας.
  Εξετάστε τους νόμους σχετικά με τη διανομή τροφίμων ή αλκοόλ σε χώρους εστίασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες άδειες που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τελειώσει με τα γραφειοκρατικά θέματα για να πραγματοποιήσετε τις πρώτες σας δουλειές. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσλάβετε ή να συνεργαστείτε με κάποιον λογιστή για να παρακολουθεί τα έξοδα και τα έσοδα της επιχείρησής σας. Ακόμη, αγοράστε ένα φορτηγό και άλλο εξοπλισμό για τη μεταφορά των τροφίμων. Βεβαιωθείτε ότι το φορτηγό έχει αρκετό χώρο για την αποθήκευση όλων όσων θα μεταφέρετε στους χώρους των πελατών σας.
  Αποφασίστε, επίσης, τι προσωπικό θα χρειαστείτε για να σας βοηθήσει με την προετοιμασία, την παράδοση και την εξυπηρέτηση των τροφίμων, ενώ μπορείτε και να δημιουργήσετε συμβόλαια με προμηθευτές για να μην μείνετε ποτέ χωρίς προμήθειες. Τέλος, σειρά έχει να διαφημίσετε τις υπηρεσίες catering που προσφέρετε. Μοιράστε φυλλάδια και μενού, δημοσιεύστε στο Facebook και δημοσιεύστε διαφημίσεις σε τοπικές εφημερίδες λίγες εβδομάδες προτού να ανοίξετε.